Ви тут:
Суспільство Україна 

Україна засудила візит ультраправих німецьких політиків на окупований Донбас

Україна засудила візит ультраправих німецьких політиків на окупований Донбас

5 лютого українське МЗС виступило з заявою про рішуче засудження візиту представників партії “Альтернатива для Німеччини” на тимчасово окуповані українські території на Донбасі

Дипломатична нота українського МЗС про протест та рішуче засудження опублікована на офіційному сайті державного відомства, інформує “ЕспресоTV”.

“МЗС України рішуче засуджує візит представників партії “Альтернатива для Німеччини” Гуннара Ліндеманна, Ріхарда Гретцінгера і Хеннінга Цоца на тимчасово окуповані українські території на Донбасі”, – йдеться в повідомленні.

МЗС розглядає цей візит  як неповагу до суверенітету і територіальної цілісності України, нехтування основоположними принципами міжнародного права та національним законодавством України.

В міністрерстві відзначили, що ці політики вже раніше нелегально  відвідували окуповані території України.

“Це свідчить про свідоме порушення ними національного законодавства України та міжнародного права на догоду російській ідеології”, – прокоментували у МЗС.

“Такі діяння будуть враховані при визначенні юридичної відповідальності згідно з українським законодавством”, – додали у відомстві.

“Знаємо, що демократичні політичні сили Німеччини  підтримують зусилля Федерального канцлера Ангели Меркель у рамках Нормандського формату з відновлення територіальної цілісності й суверенітету України у міжнародно визнаних кордонах, як і загалом  позицію Федерального уряду щодо засудження спроб російської агресії проти України, а відтак відмежовуються від будь яких проявів заохочення  агресивної політики РФ, спрямованої на підрив Української державності”, – наголосили у відомстві.

У міністерстві підкреслили, що очікують на засудження з боку партії “Альтернатива для Німеччини” незаконних дій її членів.

 

фото: Главком

Перейти до вмісту