Ви тут:
Суспільство Україна 

Україна виграла в Росії апеляцію в СОТ щодо імпорту залізничних вагонів

Україна виграла в Росії апеляцію в СОТ щодо імпорту залізничних вагонів

Світова організація торгівлі оприлюднила звіт після апеляції у справі України проти РФ щодо заборони імпорту вагонів і залізничного обладнання

Про це йдеться на сайтіорганізації, пише Еспресо TV

Зазначається, що Апеляційний орган СОТ під час розгляду справи в апеляції майже повністю задовольнив вимоги Києва, а вимоги Москви відхилили.

Раніше, 27 серпня 2018 року, Україна подала апеляцію на рішення Світової організації торгівлі стосовно спору з РФ щодо заборони імпорту вагонів і залізничного обладнання.

Як повідомлялося, до 2014 року українські виробники залізничної продукції отримували сертифікати відповідності від компетентних органів Російської Федерації. Ці сертифікати дозволяли їм експортувати свою залізничну продукцію до Росії та реалізовувати її на російському ринку.

Починаючи з 2014 року без достатніх обґрунтувань російські сертифікаційні органи почали масово призупиняти дію виданих раніше сертифікатів відповідності для українських виробників. Також було обмежено видачу нових сертифікатів. Крім того, Росія відмовилася визнавати сертифікати, видані українським компаніям уповноваженими органами Республіки Білорусь та Казахстану.

Тож у жовтні 2015 року Мінекономрозвитку розпочало процедуру врегулювання суперечки в рамках Світової організації торгівлі.

фото: Mind.ua

Перейти до вмісту