Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У селі Сагайдак на Шишаччині відкрили молокопереробний міні-завод

У селі Сагайдак на Шишаччині відкрили молокопереробний міні-завод

12 лютого у селі Сагайдак Шишацького району голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький взяв участь у відкритті молокопереробного міні-заводу фермерського господарства «Ромашка».

Основну увагу нині зосереджують на виробництві твердого сиру. За словами директора фермерського господарства Олексія Кругляка, продукція є екологічно чистою, оскільки при виготовленні не використовуються домішки та пальмова олія.

“Ми йшли до цього давно. На фермерському господарстві є стадо корів, годуємо їх екологічно чистими продуктами, без жодних добавок. Нині налаштовані на виробництво сиру. Щоб виготовляти гарний сир, потрібно, щоб було не менше 3,2% жирності молока. Пробну партію зробили; лабораторні дослідження показують, що всі стандарти дотримані”, – говорить Олексій Кругляк.

На міні-заводі знаходиться все необхідне обладнання: від пастеризації молока до упаковки готового сиру. Його виготовило підприємство «Полтава-Союзмаш», що спеціалізується на обладнанні харчового виробництва.

Виготовлений екологічно чистий сир може зберігатись у холодильнику до пів року, бо не містить шкідливих домішок та олій. Олексій Кругляк називає простий спосіб, як можна перевірити, чи є в сирі пальмова олія або домішки.

Сири, при виготовленні яких використовуються різні домішки, пальмова олія, шкідливі жири, більше півтора місяці не зберігаються, починають набухати. Наш сир пів року може зберігатись в холодильнику. Як перевірити сир? Потрібно його придавити: якщо пальмову олію використовували, то вона обов’язково виступить”, – розповів він.

Такий сир поки що можна придбати лише у магазині фермерського господарства. Ціна — 230 грн/кг, сир «Російський». Поки що торгової марки немає, але, думають, що назвуть “Ромашка milk”.

Система Orphus