Ви тут:
децентралізація Полтавщина Суспільство 

У Полтавській ОДА розглянули Перспективний план формування громад у Лубенському районі

У Полтавській ОДА розглянули Перспективний план формування громад у Лубенському районі

3 лютого у Полтавській ОДА відбулося засідання дорадчої комісії щодо розгляду проблемних питань під час формування громад області, де обговорили Лубенський район.

“На даний час у Лубенському районі створена Засульська ОТГ. Але оскільки громада “взяла в коло” Лубни, необхідно зрозуміти, як розвиватиметься місто. Для об’єднання міста з  Калайдинцівською сільською радою, за законодавством, повинна бути межа, а фактично такої немає”, – повідомила т.в.о. директора Департаменту економічного розвитку Полтавської ОДА Олена Онупко.

Народний депутат України Анастасія Ляшенко сказала, що має бути лише Лубенська ОТГ.

“Я не хочу, щоб все залишилося так, як є. Мені надходять скарги від мешканців Засульської ОТГ. Я вважаю, що має бути одна громада – Лубенська”, – зазначила Анастасія Ляшенко.

Лубенський міський голова  Олександр Грицаєнко повідомив, що він підтримує формат “один район – одна громада”.

Голова Сенчанської ОТГ, до якої входить Шеківська сільська рада Лубенського району, проінформував присутніх, що вони не проти приєднати ще декілька навколишніх сільських рад.

Мешканці Вовчицької сільської ради повідомили, що вони готові до об’єднання і планують створити ОТГ.

Голова Засульської ОТГ Сергій Бондаренко відстоював права на існування своєї громади. Хоча перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін не сумнівається у спроможності громади, але при цьому необхідно вирішити питання щодо міста Лубни.

“Ми почули думку кожного. До кінця тижня маємо вирішити, що робити далі. Приймемо рішення і направимо до Мінрегіону своє бачення вирішення цих проблем, керуючись законодавством”, – підсумував Дмитро Лунін.  

Перейти до вмісту