Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві обговорюють запровадження байкшерінгу

У Полтаві обговорюють запровадження байкшерінгу

12 лютого в інформаційному центрі Комунальної організації «Інститут розвитку міста» під головуванням секретаря міської ради Олександра Шамоти відбулося чергове засідання робочої групи з розвитку велоінфраструктури у Полтаві.

Члени робочої групи обговорили та вирішили ряд питань. Зокрема, говорили про запровадження байкшерінгу в місті, повідомляє пресслужба Полтавської міської ради.

З цього приводу учасники робочої групи поспілкувались у телефонній розмові з генеральним директором ТОВ «Некстбайк Україна» Романом Сов’яком. На даний час експерти велоіндустрії вивчають досвід інших міст України. Дізнаються про усі нюанси та особливості цього питання. Фахівці КО «Інститут розвитку міста» планують залучати і грантові програми. Також актуальним є пошук коштів для інвестиції.

“Зараз ми залучаємо інвесторів, які будуть зацікавленні у реалізації такого проекту в Полтаві, тоді ми зможемо швидше запровадити байкшерінг у нашому місті. Сподіваємось, що влітку цього року ми розпочнемо роботу. А вже навесні наступного року, усі охочі зможуть кататися на велосипедах”, – зауважив Олександр Шамота.

Також на засіданні говорили про реалізацію пілотного проєкту в рамках розвитку велоінфраструкури на вул. Яківчанській, Героїв АТО- Г.Сталінграда-23 вересня. Наразі йде підготовка до розробки проєкту організації дорожнього руху на цих вулицях. Фахівці житлово-комунального господарства впевнені: щойно зійде сніг, почнуть роботу на місцях.

Щодо питання затвердження Положення та оголошення конкурсу з дизайну велосипедних парковок, які у майбутньому будуть розташовані біля комунальних установ міста, вирішили, що дане питання передати до реалізації Департаменту культури, молоді та спорту.

Окрім цього, члени робочої групи обговорили питання закупівлі службових велосипедів для потреб структурних підрозділів виконавчого комітету Полтавської міської ради. Участь в обговоренні даного питання взяли також представники веломагазинів «Велоплюс» та «Велоцентр». Вони розказали про вартість, якість та особливості велосипедного транспорту.

“Я вважаю, доцільно розглянути можливість закупівлі спочатку 10 велосипедів. Наприклад, придбати 6 велосипедів для працівників інспекції по контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста та 4 велосипеди для працівників міськвиконкому. Проаналізувати потребу в них та доцільність їх використання. Якщо буде попит, то пізніше закупимо й більше”, – підсумував голова робочої групи Олександр Шамота.

На засідання робочої групи разом з Катериною Бабіч розглянули питання щодо впровадження велосипедної інфраструктури у міському парку культури та відпочинку «Перемога». Незабаром тут з’явиться 8 велопарковок та, можливо, кільцева велодоріжка для зручності найменших велосипедистів.

Також радник з питань велоінфраструктури при виконавчому комітеті Полтавської міської ради Роман Широких зауважив, що роботи з облаштування велодоріжки по вул. Огнівська тривають та висловив вдячність працівникам управління житлово-комунального господарства та інспекції по контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста.

Також члени робочої групи визначили орієнтовну дату проведення Велодня у Полтаві. Він відбудеться у суботу, 30 травня 2020 року.

Довідково. Байкшерінг – це система міського прокату велосипеду, яка передбачає альтернативу міському громадському транспорту та пропонує обирати велосипед для переміщення на невеликі дистанції містом.

 

 

ФОТО: freepik

Перейти до вмісту