Ви тут:
Спорт Суспільство 

У Китаї несподівано помер відомий український спортсмен

У Китаї несподівано помер відомий український спортсмен

Про причини смерті Миколи Бондаря нічого не повідомляється.

Як повідомляє 24 спорт, відомий український фігурист пішов з життя у віці 29 років.

Цю інформацію вже підтвердили у Федерації фігурного катання України.

Микола – бронзовий призер чемпіонату України 2008, учасник юніорського чемпіонату світу 2007/2008 та юніорських Гран-прі.
Після завершення кар’єри фігурист Бондар працював тренером у Китаї, в місті Сучжоу (знаходиться недалеко від Шанхая).

Нагадаємо, у Китаї нещодавно спалахнув коронавірус 2019-nCoV, який згодом почав розповсюджуватися по всьому світу.
Спалах коронавірусної хвороби 2019 (затверджена ВООЗ назва хвороби коронавірусна хвороба 2019, скорочена офіційна назва Covid-2019 або COVID-19, що є абревіатурою від англ. Coronavirus disease 2019, де взято для скорочення Coronavirus disease; офіційна назва коронавірусу — SARS-CoV-2) розпочався в середині грудня 2019 року в місті Ухань у центральному Китаї з фіксації появи серед місцевих мешканців пневмонії невідомого походження, які були різною мірою пов’язані насамперед із ринком тваринних та морепродуктів Уханя (кит. 華南海鮮市場). Згодом китайські науковці оперативно виділили новий бетакоронавірус — 2019-nCoV, який, як було визначено, щонайменше на 70 % схожий за генетичною послідовністю на вірус SARS-CoV, що спричинив тяжкий гострий респіраторний синдром. Згодом вони склали карту та встановили генетичну послідовність генома нового вірусу.

Про перші випадки спалаху повідомлено 31 грудня 2019 року, а перші клінічні прояви у хворих з’явились раніше, 8 грудня 2019 року. Ринок було закрито 1 січня 2020 року, а людей із клінічними проявами ізолювали. Згодом було проведено моніторинг понад 700 осіб, у тому числі понад 400 медичних працівників, які мали тісні контакти з підозрілими випадками. При застосуванні специфічного діагностичного ПЛР-тесту було підтверджено наявність коронавірусу 2019-nCoV у 41-ї людини в районі Уханя. Пізніше було повідомлено про подружню пару, де один з подружжя не був на ринку, але зрештою захворів, тоді як ще троє, що були членами тієї ж сім’ї, працювали на згаданому ринку. 9 січня 2020 року в Ухані від нової хвороби померла 61-річна людина. 16 січня 2020 року влада Китаю оголосила, що попереднього дня помер ще 69-річний чоловік в Ухані, у якого теж підтверджено цю хворобу.

Перейти до вмісту