Ви тут:
Медицина Суспільство 

У Китаї коронавірус досяг піку і вже неухильно знижується, – ВООЗ

У Китаї коронавірус досяг піку і вже неухильно знижується, – ВООЗ

Станом на 26 лютого 2020 року у світі зареєстровано 81 005 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них  2 762 – летальні. Одужало вже 30 109 осіб.

В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано, повідомляють у МОЗ.

24 лютого 2020 року відбувся пресбрифінг Генерального директора ВООЗ щодо COVID-19, де були оголошені перші результати місії до Китаю. Команда зробила ряд висновків про передачу вірусу, важкість захворювання та вплив вжитих заходів. Вони виявили, що епідемія В Китаї досягла свого піку  між 23 січня і 2 лютого і з тих пір неухильно знижується. Рівень смертності становить від 2% до 4% в Ухані і 0,7% за межами Ухані. Для людей з легким перебігом захворюванням термін одужання становить близько двох тижнів, в той час як люди з важким перебігом одужують протягом трьох-шести тижнів.

Читайте також: МОЗ опублікувало мультфільми про коронавірус: відео

Нагадаємо, що з 20-ї години 24 лютого у всіх людей, хто приїжджатиме з країн, де зареєстровані випадки захворювання COVID-19, перевірятимуть рівень температури тіла.

Міжнародні заходи:

Відповідно до даних ВООЗ вірус, який викликає захворювання COVID-19 називається SARS-CoV-2.

Найбільш ймовірними природними резервуарами для SARS-CoV-2 є кажани, але вважається, що вірус подолав видовий бар’єр для людини від іншої проміжної тварини-господаря. Цими проміжними тваринами-господарями можуть бути домашні, дикі або одомашнені дикі тварини, яких ще не ідентифіковано.  

В цілому, коронавіруси дуже стабільні в замороженому стані згідно з дослідженнями інших коронавірусів, які показали виживання до двох років при -20 ° C. Дослідження, проведені на SARS-CoV і MERS-CoV, показують, що ці віруси можуть зберігатися на різних поверхнях протягом декількох днів в залежності від комбінації параметрів, таких як температура, вологість і світло. 

Наприклад, при температурі охолодження (4°C) MERS-CoV може залишатися життєздатним до 72 годин. Сучасні дані про інші штами коронавірусів показують, що, хоча коронавіруси, мабуть, стабільні при низьких і заморожуючих температурах протягом визначеного періоду, гігієна харчових продуктів і належні методи забезпечення безпеки харчових продуктів можуть запобігти їх передачі через продукти харчування. Зокрема, коронавіруси є термолабільними, що означає, що вони чутливі до нормальної температури приготування (70°C). Тому, як правило, слід уникати споживання сирих або недоварених продуктів тваринного походження. З сирим м’ясом, сирим молоком або сирими органами тварин слід поводитися обережно, щоб уникнути перехресного забруднення сирої їжі.

SARS-CoV і MERS-CoV схильні до найбільш застосовуваних  протоколів очищення і дезінфекції, і поки немає ніяких ознак того, що SARS-Cov-2 веде себе по-іншому.

Китай переглянув своє керівництво по класифікації випадків для COVID-19, виключивши класифікацію «клінічно діагностований». Тепер залишаться лише дві класифікації: “підозрювані” та “підтверджені” для всіх областей. Підтверджені випадки будуть зареєстровані лише після лабораторного аналізу.   
Саме тому, очікується, що деякі повідомлені раніше «клінічно діагностовані» випадки будуть виключені протягом найближчих днів, так як проводиться лабораторне тестування, а деякі, як було встановлено, є COVID-19 негативними.

Система Orphus