Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці з’явилася спецмашина «TRUXOR» для очищення акваторій річок від водоростей

У Кременчуці з’явилася спецмашина «TRUXOR» для очищення акваторій річок від водоростей

Комунальне підприємство «Кременчук аква-сервіс» поповнилося спеціальною плаваючою технікою відомої шведської фірми «TRUXOR», що призначена для розчищення від водоростей акваторій водних об’єктів.

Як повідомили у Кременчуцькій міськраді, раніше кременчуцькі комунальники брали подібну машину в оренду в одному з київських підприємств. Вона дуже добре себе зарекомендувала, тож міською владою було прийнято рішення придбати TRUXOR для Кременчука.

Міський голова Віталій Малецький зазначив, що у Кременчуці нарешті з’явилася унікальна техніка для очищення акваторій водних об’єктів. За словами керівника міста, вона буде порятунком від неприємного запаху, який виникає внаслідок гноїння водоростей, якими заростають водойми. Така ситуація в нашому місті повторюється в літній період щороку. Відтепер водорості будуть періодично косити, для того, щоб гідрологічний режим річки нормалізувався, а вода якомога швидше проходила вздовж акваторії Дніпра у Кременчуці.

Варто зазначити, що TRUXOR дасть можливість не тільки прибрати прибережну смугу від водоростей, скошувати водну рослинність, а й проводити днопоглиблювальні роботи та інше у різних мікрорайонах міста. Зважаючи на те, що акваторія річки Дніпро в межах Кременчука дуже значна, крім того є ще і малі річки такі як: Крива Руда та Сухий Кагамлик, ця техніка буде задіяна протягом всього літнього сезону. Оскільки її можна перевозити, можна буде розчищати озеро у Міському саду, а також пляжі позаміських комунальних таборів.

 

фото Кременчуцької міськради

Перейти до вмісту