Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці проводять психологічний відбір та оцінювання майбутніх рятувальників

У Кременчуці проводять психологічний відбір та оцінювання майбутніх рятувальників

18 лютого чергова група кандидатів на навчання до вищих навчальних закладів системи ДСНС та на службу до органів та підрозділів цивільного захисту пройшла тестування інтелектуальних здібностей та особистісних якостей в Кременчуцькому міськрайонному управлінні ГУ ДСНС України у Полтавській області.

Перш ніж кандидати взяли участь у професійно-психологічному доборі, ними опікувалися працівники відділу персоналу 2-го Державного пожежно-рятувального загону та рятувальники частин. Певний час відбувалися численні зустрічі з випускниками навчальних закладів міста, батьками, виступи в ЗМІ, демонстрації пожежно-технічне обладнання, повідомили в ГУ ДСНС в Полтавській області.

Проведенням тестів та подальшою співбесідою з кандидатами та підсумками за їх результатами займалася психолог Головного управління Тетяна Ватульова. Щодо процедури співбесіди, найголовніші питання для кваліфікованого оцінювання – мотивація стати рятувальником. Висновок про підсумок тестувань інтелектуального розвитку та морально-психологічних якостей визначався за показниками доброго вміння володіти собою, самокритичності, впевненості в собі та рівня активності в суспільному житті.

Кандидати змогли перевірити власний вибір майбутнього професійного шляху та підтвердити перспективу долучення до Служби.

Перейти до вмісту