Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Телефонні шахраї активізувалися, – ГУ ДПС Полтавщини

Телефонні шахраї активізувалися, – ГУ ДПС Полтавщини

Головне управління ДПС у Полтавській області вже неодноразово повідомляло про випадки телефонного шахрайства. У м. Полтаві та Полтавській області зафіксовано випадки телефонних дзвінків від невідомих осіб, які  у суб’єктів господарювання вимагають кошти, чи здійснити певні послуги. 

Цього разу невідома особа з телефонного номеру 0950682297 зателефонувала працівнику заправної станції № 3 ПП „АБІК” у м. Карлівці, представившись начальником управління у м. Полтаві Андрієм Вітренком. Розмовляючи виключно російською мовою шахрай запропонував передзвонити керівництву підприємства за номером 0958608045.

Керівник ПП „АБІК” Ірина Горошинська зателефонувала за вказаним номером, де їй повідомили, що 27 лютого 2020 року на підприємстві буде проведена перевірка податкової служби разом з представниками управління праці у кількості 4 осіб щодо дотримання касової дисципліни, та запитали чи готове підприємство до перевірки. У відповідь на це Ірина Горошинська вчинила правильно та поклала слухавку. Після цього невідомі ще двічі телефонували їй, але керівник підприємства на них не відповіла.

“Службові особи ДПС у Полтавській області жодних вказівок по телефону щодо проведення перевірок, збираня коштів від свого чи від імені довірених осіб не давали й давати не можуть. Вони завжди діють винятково в межах норм Податкового Кодексу та законодавства України”, – нагадують у ДПС.

Податківці наполегливо радять бути пильними та обачними, не вступати в перемовини з телефонними шахраями та не перераховувати їм кошти. А при виявленні таких махінацій негайно звертатись до органів Національної поліції, СБУ та прокуратури.

Перейти до вмісту