Ви тут:
Комуналка Полтавщина Споживач Суспільство 

Суму перерахунку за січень від “Полтаватеплоенерго” споживачі отримають на початку березня

Суму перерахунку за січень від “Полтаватеплоенерго” споживачі отримають на початку березня

Ціна природного газу — один з ключових факторів, що впливають на розмір платіжки за послуги підприємства. Оскільки в січні вона продовжила знижуватися, більшість споживачів очікує на відображення цієї знижки у рахунках.

Про це повідомляє ПОКВПТГ “Полтаватеплоенерго”.

«Полтаватеплоенерго» проводить постійну, послідовну роботу з приведення тарифів на послуги підприємства до економічно обґрунтованого рівня. Попри те, що тарифи з січня минулого року поки що не змінилися, цієї зими споживачі отримали певну економію порівняно з минулим опалювальним сезоном. Визначальними чинниками стали як природні фактори, так і оптимізація технологічних процесів на підприємстві. Істотним бонусом стала й надана підприємством можливість для споживачів самостійно визначати режим теплоспоживання у їхніх будинках і раціонально використовувати теплову енергію, яка туди надходить.

До прийняття рішення про механізм застосування постанови Кабінету Міністрів України від 24 грудня 2019 року №1082 були залучені як представники власника ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго» — обласна рада, так і орган, що встановлює тарифи на послуги підприємства, — НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг). У силу об’єктивних обставин ухвалення рішення про перерахунок було непростим, але очікуваним.

Нагадаємо, що попередні платіжки за січень поточного року, сформовані на початку лютого, не містять інформації про перерахунок, спричинений зміною вартості природного газу в розрахунковому періоді. 

Сторони дійшли консолідованого рішення у зв’язку зі зменшенням в січні цього року ціни природного газу здійснити перерахунок за послуги підприємства, що надавалися споживачам протягом січня. Вартість послуги з централізованого опалення знизиться на 18%, а послуги з централізованого постачання гарячої води — на 16%.

Через відсутність технічної можливості «Полтаватеплоенерго» не зможе вже зараз відкоригувати нарахування за січень, проте суму виконаного перерахунку споживачі побачать у рахунках підприємства за лютий цього року, які вони отримають на початку березня.

Окремо звертаємо увагу споживачів на необхідність проведення повної оплати послуг за січень.  

ФОТО: Газета Місто

Перейти до вмісту