Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Розуміння важливості вивчення математики має бути і у батьків, – Любомира Мандзій у Полтаві

Розуміння важливості вивчення математики має бути і у батьків, – Любомира Мандзій у Полтаві

20 лютого заступниця Міністра освіти і науки Любомира Мандзій зустрілася з першим заступником голови Полтавської ОДА Дмитром Луніним.

Під час зустрічі вони обговорили використання освітньої субвенції, яка направлена на розвиток НУШ в області.

Також заступник Міністра освіти зазначила, що наприкінці минулого року до області надійшла субвенція на придбання шкільних автобусів (21 млн грн) та на осучаснення шкільних їдалень (13 млн грн), використання якої перевірять.

Відмітила вона й необхідність приділення уваги керівництва області на санітарно-побутові умови у деяких школах.

“Поліпшення санітарно-побутових умов у навчальних закладах – це робота органів місцевого самоврядування. Цю ситуацію вам необхідно взяти на контроль”, – сказала заступниця Міністра освіти і науки.

“У нас створено консультативно-дорадчий орган для розробки довгострокової обласної програми підтримки математики в області”, – зазначив Дмитро Лунін.

“Ми готуємося до року математики. Залучати до цього процес будемо не тільки вчителів, а й батьків. Без розуміння важливості математики у сім’ї, ми нічого не досягнемо. Це має бути комплексний підхід”, – повідомила Любомира Мандзій.

Щодо результатів проведення дослідження PISA Любомира Мандзій повідомила, що простежується соціальна відмінність.

“Ми побачили соціальну відмінність між дітьми, які мешкають у селі та місті. У селі навчаються щасливіші діти, ніж у місті. Тобто, у місті дітям не комфортно навчатися. А успіхи мають ті діти, яких підтримують вчителі”, – розповіла Любомира Мандзій.

Влітку міністерство планує організувати школу для вчителів математики. Потім вони у школах започаткують гуртки математики.

Любомира Мандзій перебуватиме на Полтавщині два дні. Сьогодні вона зустрінеться у Полтаві з вчителями та відвідає школи. 21 лютого планує побувати у Миргороді і Трудолюбівській школі.

Перейти до вмісту