Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Профільна комісія Полтавської облради рекомендувала скасувати тариф на послуги із розподілу природного газу

Профільна комісія Полтавської облради рекомендувала скасувати тариф на послуги із розподілу природного газу

24 лютого відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження, будівництва, транспорту та зв’язку.

У засіданні, яке вів голова постійної комісії Ігор Сірик, взяли участь голова обласної ради Олександр Біленький, заступник голови обласної ради Анатолій Ханко, перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Лунін, депутати обласної ради: Сергій Гамза, Валерій Чечель, Наталя Макаруша, Микола Горб, Микола Первак, Андрій Пісоцький, Ігор Горжій, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та обласних комунальних підприємств, журналісти.

Про це повідомили у Полтавській облраді.

Депутати розглянули та підтримали проєкт рішення обласної ради «Про виконання регіональної Програми заходів з організації рятування людей на водних об’єктах Полтавської області на 2016 – 2020 роки у 2019 році». За інформацією в.о. директора комунальної установи «Рятувально-водолазна служба» обласної ради Олега Сакала, у 2019 році на виконання заходів Програми з обласного бюджету було виділено понад 3 млн грн. Ці кошти були витрачені на придбання автомобіля та оновлення водолазного спорядження тощо.

Щодо проєкту рішення про внесення змін до показників обласного бюджету на 2020 рік Олександр Біленький повідомив, що за пропозицією групи депутатів звернувся до голови облдержадміністрації Олега Синєгубова з проханням відкликати даний проект рішення з розгляду на черговій сесії та направити його на доопрацювання.

«Така пропозиція не означає наявність конфліктів чи протиріч. Просто у більшості депутатів до цього проєкту рішення наразі більше запитань, ніж відповідей. Ми пропонуємо направити його на доопрацювання і не розглядати на черговій сесії 28 лютого», – сказав Олександр Біленький.

Члени комісії заслухали інформацію начальника управління енергоефективності Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства облдержадмінстрації Владислава Маргушина щодо затвердження переліку об’єктів, на які будуть спрямовані кошти обласного бюджету, відповідно до Обласної програми «Питна вода Полтавщини» на 2011 – 2020 роки, у 2020 році. У контексті даного питання депутати рекомендували облдержадмінстрації надати повний перелік заявок від органів місцевого самоврядування області щодо участі у програмі на умовах співфінансування, а також скласти список тих громад, які не повністю освоїли спрямовані в межах Програми кошти у минулому році. Наразі даний проєкт рішення комісія рекомендувала зняти з розгляду на сесії.

Комісія також схвалила низку проєктів рішень, що стосувалися: надання дозволу Комунальному підприємству Полтавської обласної ради «Полтававодоканал» на збільшення ліміту кредитування на умовах овердрафту; надання дозволу Полтавському обласному комунальному виробничому підприємству теплового господарства «Полтаватеплоенерго» на укладення договору на отримання кредиту у вигляді відновлювальної відкличної кредитної лінії; приймання-передачі майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Полтавської області; плану заходів з реалізації Стратегії розвитку Полтавської області на 2021-2023 роки,

У ході засідання депутати також підтримали звернення до Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо скасування тарифу на послуги розподілу природного газу, затвердили звіт про роботу постійної комісії, розглянули інші питання.

Перейти до вмісту