Ви тут:
децентралізація Полтавщина Суспільство 

Представникам ОТГ Полтавщини розповіли про важливість публічного звіту про виконання бюджету

Представникам ОТГ Полтавщини розповіли про важливість публічного звіту про виконання бюджету

У Полтавському регіональному офісі ULEAD відбувся тренінг для представників ОТГ області щодо особливостей підготовки та публічного представлення звіту про виконання бюджету.

Головним спікером виступив Геннадій Фасій радник з питань муніципальних фінансів та управління ULEAD Полтавський регіональний офіс.

Чому важливим є саме публічний звіт про виконання бюджету для голови громади, формування усвідомленого сприйняття посадовими особами принципу прозорості.  Про це говорила відкриваючи навчальний день Ірина Балибіна, керівниця Полтавського регіонального офісу.

Програма тренінгу включала в себе розгляд кількох ключових питань. Зокрема, спікер акцентував увагу на особливостях підготовки звіту про виконання бюджету ОТГ за 2019 рік та доступних формах його представлення мешканцям.

Жваву дискусію учасників викликали нюанси, пов’язані з моніторингом та оцінкою ефективності бюджетних програм. З чого розпочати та як інтерпретувати результати оцінки, як використати ці результати при прийнятті управлінських рішень.

Перейти до вмісту