Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Повідомили, коли і де у Полтаві прощатимуться із загиблим бійцем Максимом Хітайловим

Повідомили, коли і де у Полтаві прощатимуться із загиблим бійцем Максимом Хітайловим

На 21 лютого у Полтаві заплановано прощання із загиблим на Донбасі військовослужбовцем Максимом Хітайловим.

Про це повідомив заступник голови Полтавської обласної ради Анатолій Ханко на акції вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.

“Ми домовились з побратимами, що частина хлопців поїдуть зустрічати тіло на кордоні Полтавської області. Зараз з’ясовуємо, де будемо проводити в останню путь бійця – на площі перед ОДА чи у приміщенні обласної ради”, – зазначив Анатолій Ханко.

“Нам повідомлять, коли відправлять тіло з Сєвєродонецька. Сказали десь приблизно о 12-й годині 21 лютого. Їхати до Полтави близько 5-ти годин. Ми зустрінемо тіло спочатку на Копилах, з прапорами, як справжні українці на колінах. А потім заїдемо у Полтаву. Орієнтовно о 18-й, можливо о 19-й годині вечора, якщо виникнуть затримки, відбудеться прощання в обласному центрі. А потім тіло відправлять на Лохвиччину”, – повідомив депутат Полтавської міської ради Юліан Матвійчук.

Нагадаємо, Максим Хітайлов загинув 18 лютого під час обстрілу в районі міста Попасна на Луганщині. Бійцю було 22 роки. Він родом з села Вирішальне Лохвицького району Полтавської області. Вчився у Миргороді на технолога до 2017 року. Потім навчався на будівельника у ПолтНТУ імені Ю. Кондратюка. Максим був прийнятий на військову службу за контрактом у квітні 2019 року на посаду гранатометника. Військовослужбовець був гранатометчиком 72-ї окремої механізованої бригади.

Перейти до вмісту