Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Постійна комісія з питань паливно-енергетивного комплексу Полтавської облради проголосувала за зняття з порядку денного сесії питання про зміни до бюджету

Постійна комісія з питань паливно-енергетивного комплексу Полтавської облради проголосувала за зняття з порядку денного сесії питання про зміни до бюджету

Сьогодні на засіданні постійної комісії Полтавської обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр депутати внесли пропозицію зняти з порядку денного чергової сесії питання Про внесення змін до показників обласного бюджету на 2020 рік та доопрацювати його.

Про основні зміни, які планувалося внести, членам комісії доповів директор Департаменту фінансів Полтавської облдержадміністрації Павло Кропивка. Зокрема, обласний бюджет Полтавської області мають намір збільшити майже на 590 млн грн за рахунок залишків коштів, які були на рахунках обласного бюджету на початок року. У першу чергу, на 308 млн грн – за рахунок вільного залишку загального фонду обласного бюджету.

Читайте також: Як планують розподілити залишки обласного бюджету Полтавщини, розповів Павло Кропивка

“В першу чергу ці кошти підуть на установи охорони здоров’я та будівництво. Департамент  будівництва, пропонується, що отримає 126 млн грн, з них 111 млн грн – на будівництво та реконструкцію об’єктів комунальної власності. Основний об’єкт – завершення будівництва обласного кардіодиспансеру (48 млн грн)” , – прокоментував Павло Кропивка.

Проте не всі члени комісії погодилися з таким розподілом залишків. Тому вирішили за доцільне дане питання розглянути окремо, на позачерговій сесії у середині березня.

Також депутати взяли до відома звіт про виконання обласного бюджету за 2019 рік, який озвучив Павло Кропивка.


Крім цього, постійна комісія розглянула питання Про План заходів з реалізації Стратегії розвитку Полтавської області на 2021 – 2023 роки; Про Звернення депутатів Полтавської обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо порушення конституційних прав органів місцевого самоврядування у сфері використання надр; Про Звернення депутатів Полтавської обласної ради до Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо скасування тарифу на послуги розподілу природнього газу; Про стан надходжень рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату до місцевих бюджетів Полтавської області за 2019 рік та Про перелік перспективних ділянок, площ, родовищ, та ін., спеціальні дозволи на користування якими не надані у користування на території Полтавської області.

За остаточне рішення щодо них депутати голосуватимуть під час засідання тридцять першої сесії Полтавської обласної ради сьомого скликання, яка відбудеться завтра, 27 лютого.

Перейти до вмісту