Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

Поруч з розвитком опорних шкіл маємо впровадити підтримку для маленьких закладів, звідки неможливо підвозити дітей, – Ганна Новосад

Поруч з розвитком опорних шкіл маємо впровадити підтримку для маленьких закладів, звідки неможливо підвозити дітей, – Ганна Новосад

У місцевостях з наднизькою густотою населення, потрібно застосувати певні коригуючі підходи для фінансування освіти.

Про це заявила Міністр освіти і науки України Ганна Новосад 10 лютого під час зустрічі з керівниками місцевих органів управління освітою Чернігівської області.

“Сьогодні ми проїхали 9 шкіл Чернігівської області. Серед них – заклади, де навчаються 42 учні, 40 учнів, що, звісно, дуже мало. І ми бачимо, що у випадку вашої області це не результат неефективності, бо тут закрито дуже багато шкіл і ви активно працюєте з мережею. Основна проблема – густота населення. Тут просто фізично мало людей: є райони, де живуть 7 людей на 1 кв км. Відстані між маленькими школами такі, що ви фізично не можете возити учнів. Ми маємо врахувати, що в Україні є такі регіони і застосувати до них певні коригуючі коефіцієнти при фінансуванні”, – розповіла Ганна Новосад.

Вона додала, що крім фінансування першочерговою є розробка програм освітньої підтримки для таких закладів.

“Основний виклик для малокомплектних шкіл – це якість освіти в них. Ми маємо працювати з учителями та давати дітям в таких закладах більше можливостей, щоб вони могли отримувати кращі знання та навички”, – відзначила Міністр.

Перейти до вмісту