Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Полтавці зібрались на акцію вшанування пам’яті учасників Революції Гідності

Полтавці зібрались на акцію вшанування пам’яті учасників Революції Гідності

Рівно 6 років тому 20 лютого під час Революції Гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло апогею. 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Євромайдану, яких згодом почали називати Небесною Сотнею.

Щоб вшанувати подвиг учасників Революції Гідності та вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні, у Полтаві о 18:30 зібрались кілька десятків небайдужих полтавців біля Меморіалу пам’яті Героїв Небесної Сотні на площі перед Полтавською ОДА.

“У кожного в голові був свій майдан. Одні хотіли змінити лише вектор розвитку – зі сходу на захід. Інші просто хотіли помститись за побитих студентів. Дехто хотіли зниження тарифів або ж змести несправдливу судову владу. Але загалом все це мало одне слово – Майдан. Після перемоги на Майдані не всі наші мрії збулись, але одночасно ми отримали європейський шлях розвитку держави і вже ніколи не повернемось назад”, – зазначив депутат Полтавської міської ради Юліан Матвійчук.

Читайте також: У Полтаві вшанували Героїв Небесної Сотні

“Коли розпочалась війна, я не вагаючись, поїхала на фронт. Згадуючи 2013-2014 рік, можна говорити, що тоді не було жодних політичних протистоянь. У нас була одна ціль – вільна країна. Тоді всі встали – хто був на Майдані, хто на війні, але ми не сиділи на місці”, – стверджувала полтавська волонтерка й військова Вікторія Мірошниченко.

Перейти до вмісту