Ви тут:
децентралізація Суспільство Україна 

ОТГ отримуватимуть компенсацію від Уряду за виконання функцій фронт-офісу у сфері соціального захисту населення

ОТГ отримуватимуть компенсацію від Уряду за виконання функцій фронт-офісу у сфері соціального захисту населення

Уряд 26 лютого 2020 року схвалив постанову Кабінету Міністрів України „Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для компенсації частини витрат на здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення”.

Про це заявила Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська, повідомляють у прес-центрі ініціативи “Децентралізація”.

“У законі про Державний бюджет України на 2020 рік вперше визначено бюджетну програму для компенсації частини витрат на здійснення заходів з реалізації державних програм соціального захисту населення, на яку ми передбачили 150 млн грн. Мінсоцполітики є їх головним розпорядником. Уряд сьогодні затвердив механізм використання цих бюджетних коштів,”– зазначила Юлія Соколовська.

За словами Міністра соціальної політики, право на отримання грошової компенсації мають виконавчі органи об’єднаних територіальних громад, які надають послуги з приймання документів для призначення соціальних допомог, пільг, субсидій, компенсацій, грошового забезпечення, послуг окремим категоріям населення тощо, та здійснюють їх передачу структурним підрозділам з питань соціального захисту населення в електронній формі за допомогою програмного комплексу “Інтегрована інформаційна система “Соціальна громада”.

“Міністерство соціальної політики вважає одним із пріоритетів розвиток послуг соціального характеру на рівні громад, постійно працює над тим, щоб наблизити соціальні сервіси до людей, зробити їх максимально простими і зручними, підвищити їх якість. Наша мета, щоб у перспективі адміністративні послуги соціального характеру могли надаватися у кожній ОТГ,”– зазначила Юлія Соколовська.

Довідково

4 лютого 2020 року відбулась презентація програмного комплексу “Соціальна громада” та результатів моделювання мережі фронт-офісів, які наблизять соціальні сервіси до мешканців ОТГ”.

Протягом 2019 року програму „Соціальна громада” тестували у 40 пілотних ОТГ у 19 областях України.

Електронні копії документів, прийняті через „Соціальну громаду”, будуть одразу потрапляти в управління соціального захисту населення, що скоротить час прийняття рішення майже вдвічі. Через програмний комплекс мешканці громад зможуть оформити 67 послуг, зокрема найпопулярніші серед населення – житлові субсидії, пільги, допомоги та виплати тощо.

Станом на 26.02.2020 вже 91 ОТГ успішно приєдналася до програмного комплексу “Соціальна громада”.

Покрокова інструкція приєднання до Програмного комплексу „Соціальна громада” міститься за посиланням https://socgromada.ioc.gov.ua/. 

 

Перейти до вмісту