Ви тут:
Прес-релізи Суспільство 

Офіс протидії рейдерству: сучасний захист прав власності

Офіс протидії рейдерству: сучасний захист прав власності

Міністерство юстиції України розробило ряд механізмів, які позитивно впливають на підприємницьку діяльність та створюють надійну систему захисту бізнесу від рейдерських захоплень. Офіс протидії рейдерству – один із найуспішніших проєктів у боротьбі з рейдерством.

Новостворений орган розглядає матеріали скарг та готує висновки, а також робить узагальнення проблематики у сфері державної реєстрації. Крім того, даний центр одразу формує пропозиції змін до законодавства і удосконалює програмне забезпечення державних реєстраторів.

“Створення Офісу протидії рейдерству – це черговий крок до глибинних перетворень на шляху захисту прав власності від злочинних посягань. Наразі маємо перші результати – значно зменшилась кількість шахрайських дій з юридично значущими даними, та знизилась кількість рейдерських атак на бізнес. Це – позитивний сигнал для українського бізнесу та міжнародних інвесторів, ще одне підтвердження,  що  після кардинальних змін у сфері державної реєстрації прав на нерухоме майно та бізнес в Україну можна буде інвестувати кошти без остраху, що твій бізнес або власність можуть забрати у будь-який момент”, – розповіла Ірина Свистун, начальник Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), до складу якого увійшли Полтавська, Сумська та Чернігівська область.

Нагадуємо, що офіс протидії рейдерству знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Сверстюка, 15, тел. 044-237-09-96, тут громадяни можуть:

  • подати скаргу на дії державного реєстратора чи доповнення до неї;

  • отримати відповідь щодо стадії розгляду скарги;

  • відвідати засідання комісії з розгляду скарг, яке відбувається прозоро та відкрито;

  • переглянути трансляцію відкритої частини засідання комісії в зручному холі офісу.

 

 

 

ФОТО: Delo.ua

Перейти до вмісту