Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Новосанжарська РДА надала роз’яснення щодо ситуації з евакуйованими українцями

Новосанжарська РДА надала роз’яснення щодо ситуації з евакуйованими українцями

На сайті Новосанжарської РДА опублікували роз’яснення щодо ситуації з евакуйованими українцями та іноземцями, які перебувають в обсервації у медичному центрі Національної гвардії України “Нові Санжари”.

У роз’ясненні йдеться про коронавірус, медичне забезпечення, поняття обсерватора та емоційний стан евакуйованих.

“До уваги громадян району! Інформація, яку маємо донести:

1. Люди в Нових Санжарах перебувають не на карантині, а на обсервації. Обсерватор – це заклад в якому здорові люди перебувають під час інкубаційного періоду, що характерний для хвороби. Для коронавірусу – це 14 днів.

2. Вірус не циркулює у повітрі. Він не здатний переміщуватися на далекі відстані. Він є тільки в крапельках, які людина видихає під час кашлю чи чхання. Відстань – це гарантія безпеки, це фактор переривання епідемічного ланцюга. Тому, заразитись неможливо навіть від інфікованої людини, якщо ви не знаходитесь безпосередньо поруч із інфікованим (нагадуємо, це максимум – 1,5-2 м).

3. В обсервації з евакуйованими постійно перебувають медики. Двічі на день вони проводять медико-санітарне спостереження всіх людей. У разі погіршення їхнього стану здоров’я або появи симптомів, які можуть свідчити про розвиток гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, їх буде госпіталізовано в інфекційний стаціонар. У такому випадку, в боксовому відділенні їм буде надано  медичну допомогу і здійснено подальшу діагностику. Наголошуємо, зараз жодних симптомів  у евакуйованих людей немає. У разі, якщо під час ізоляції у когось із евакуйованих буде підтверджено захворювання через коронавірус, термін перебування всіх інших подовжиться ще на 14 днів з моменту ізоляції виявленого пацієнта.

4. Психоемоційний стан евакуйованих
Вони потребують підтримки та розуміння зі сторони співгромадян. Ми вже можемо заявити про те, що в Україні ведеться кампанія для поширення паніки серед громадян щодо коронавірусу. Не піддавайтесь на провокації.
Будьте милосердними, серед евакуйованих – сім’ї з дітьми, молода пара, яка будує плани на життя, студенти. Середній вік евакуйованих – 20-27 років”

Перейти до вмісту