Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

На Полтавщині за січень послугами обласної служби зайнятості скористалися 26 тисяч безробітних

На Полтавщині за січень послугами обласної служби зайнятості скористалися 26 тисяч безробітних

Протягом січня 2020 року послугами обласної служби зайнятості скористалося 26,4 тис. безробітних осіб.

Кількість роботодавців, які співпрацювали з обласною службою зайнятості, зросла проти січня 2019 року на 17,4% і становила 2,3 тисячі. База вільних робочих місць налічувала 7,9 тис. вакансій. Про це повідомили у Полтавському обласному центрі зайнятості.

Роботу отримали 2,4 тисячі людей

За сприяння обласної служби зайнятості отримали роботу 2,4 тис. осіб, що на 7,1 % більше відповідного показника 2019 року. Одночасно на 10,2 % зросла чисельність осіб, які працевлаштовані оперативно до набуття статусу безробітного.

Із загальної чисельності працевлаштованих осіб 2 безробітних отримали виплату допомоги по безробіттю одноразово для зайняття підприємницькою діяльністю.

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовано 21 безробітного, з яких 4 особи недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці та 17 осіб, які працевлаштовані суб’єктами малого підприємства в пріоритетних видах економічної діяльності.

На громадських роботах попрацювали 265 мешканців області

За сприяння обласної служби зайнятості забезпечена тимчасова зайнятість 265 громадянам. Найбільш поширені види громадських робіт: екологічний захист навколишнього середовища, інформування населення про субсидії, благоустрій населених пунктів.

Для забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, за направленням обласної служби зайнятості 863 безробітних проходили професійне навчання. Зокрема 403 безробітних навчались у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

На обліку – 24 тисячі безробітних

Станом на 1 лютого 2020 року на обліку в регіональній службі зайнятості перебувало 24,2 тис. безробітних, з них отримували допомогу по безробіттю 21,6 тис. осіб.

За професійними групами серед зареєстрованих безробітних переважають робітники з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин (32,5%), представники найпростіших професій (14,2%), працівники сфери торгівлі та послуг (12,9%), законодавці, вищі державні службовці, керівники, менеджери (9,3%).

Роботодавці пропонують три тисячі вакансій

Кількість актуальних вакансій, заявлених роботодавцями до обласної служби зайнятості, на 1 лютого 2020 року становила 3 тис. одиниць. Крім того, у базі даних служби зайнятості містилася інформація про 1,9 тисячі пропозицій роботи, отриманих з інших джерел.

Найбільший попит роботодавців спостерігається на кваліфікованих робітників з інструментом (25,3%), працівників сфери торгівлі та послуг (17,5%) і робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (16,8%).

фото freepik

Перейти до вмісту