Ви тут:
децентралізація Суспільство Україна 

Ми хочемо почути всі думки – протилежні, незалежні, опозиційні, – Денис Шмигаль про зміни до Конституції

Ми хочемо почути всі думки – протилежні, незалежні, опозиційні, – Денис Шмигаль про зміни до Конституції

Віце-прем’єр-міністр – міністр розвитку громад та територій Денис Шмигаль взяв участь у Презентації плану публічного обговорення змін до Конституції України в частині децентралізації влади, змін до законодавства щодо повноважень та захисту прав місцевого самоврядування в Україні і реалізації адміністративного нагляду за органами місцевого самоврядування.

Про це повідомили у прес-центрі ініціативи “Децентралізація”.

«Я надзвичайно вражений рівнем представництва на сьогоднішньому заході. Далі ми перейдемо до дискусії на рівні областей. Ми хочемо почути всі думки – протилежні, незалежні, опозиційні. І виписати 2-3 варіанти можливого завершення адміністративно-територіальної реформи і реформи конституційної. І вже цю структуровану думку суспільства передати в парламент и перенести дискусію в Верховну Раду. І на основі суспільної  думки має бути прийняте рішення парламентарями», – заявив віце-прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль додав, що кінцева мета реформи – це комфорт кожного мешканця України. «Зручність і комфорт – в цьому буде сила держави, в цьому буде сила громад. Але досвід показує, що не лише громади мають бути сильними, сильною має бути держава Україна», – зауважив віце-прем’єр.

У презентації плану публічного обговорення змін також взяли участь народні депутати України, представники Офісу Президента України, органів місцевого самоврядування, їх провідних асоціацій, центральних і місцевих органів виконавчої влади, громадянського суспільства, науковці, представники дипломатичних місій і міжнародних організацій, міжнародні експерти, у тому числі експерти Венеційської комісії.

Нагадаємо, в регіонах цього та наступного тижня пройдуть публічні обговорення змін до Конституції України, які мають закріпити реформовану систему місцевого самоврядування та нову територіальну організацію влади, а також децентралізацію владних повноважень.

Перейти до вмісту