Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Магнітні бурі: найнебезпечніші дні у лютому

Магнітні бурі: найнебезпечніші дні у лютому

У лютому на Землю обрушаться потужні магнітні бурі. Зокрема, прогнозується три сильних метеоудари.

Магнітні бурі здатні спровокувати погіршення самопочуття у людей, дратівливість і загострення хронічних хвороб. У лютому 2020 року буде три сильних періодів підвищеної геомагнітної ситуації, передає www.rbc.ua

Перша магнітна буря накриє Землю вже 2 лютого і закінчиться 4 числа. Однак підвищену дію сонячної активності люди будуть відчувати майже протягом цілого тижня, з 1 по 6 лютого.

За даними Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІА, наступна магнітна буря очікується 10-11 лютого. Цей метеоспалах також буде досить сильним і його вплив можуть відчути навіть ті, у кого немає метеочутливості. У людей може початися безсоння, головні болі та різке стрибання тиску.

Невеликий спалах охопить Землю 23-24 лютого, але його вплив буде незначним, а ось 28-29 лютого Землю накриє ще одним метеоударом.

В періоди магнітних бур медики рекомендують трохи більше гуляти на свіжому повітрі, не перевантажувати організм фізичними навантаженнями, уникати стресових ситуацій, а також дотримуватися правильного раціону харчування, висипатися і виключити алкоголь.

Людям з хронічними захворюваннями серцево-судинної системи варто тримати необхідні ліки під рукою і за необхідності проконсультуватися з лікарем.

У дні магнітних бур варто стримувати свої емоції, не реагувати на провокації та не сваритися з навколишніми, а також бути обережними за кермом. Далекі поїздки варто відкласти.

Перейти до вмісту