Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Лісівники Полтавщини обговорили нові умови реалізації необробленої деревини через електронні аукціони

Лісівники Полтавщини обговорили нові умови реалізації необробленої деревини через електронні аукціони

У Полтавському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулася нарада щодо нових умов реалізації необробленої деревини через електронні аукціони.

Начальник управління Юрій Тараненко ознайомив керівників лісогосподарських підприємств з основними змінами, які вступили в дію відповідно постанови Кабінету Міністрів України №1178 від 4 грудня 2019 року «Про реалізацію експериментального проєкту щодо проведення електронних аукціонів з продажу необробленої деревини», а саме  лісогосподарські підприємства започатковують проведення постійно діючих електронних торгів на «Прозоро. Продажі», повідомляє Полтавське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Постійні лісокористувачі, чистий дохід яких за результатами 2018 року становив більше 10 млн гривень, виставлятимуть не менше 25% великих парій деревини на електронний майданчик «Прозорро.Продажі». Це будуть лоти, сформовані із деревини одного сортименту, в обсязі не менше ніж 150 куб. метрів або за стартовою ціною лота не менше ніж 200 тис. гривень. Такі умови сформовані на основі структури торгів попередніх років.

Якщо ж у лісокористувачів чистий дохід за 2018 рік був меншим 10 млн грн, або ж обсяг лотів деревини одного сортименту менше ніж 150 куб. метрів чи стартова ціна лота менше ніж 200 тис. гривень – вони виставлятимуть деревину на інших електронних майданчиках.

Зазначимо: за пропозицією Мінекоенерго з 1 лютого до 1 квітня 2021 року проводитиметься експериментальний проект проведення електронних аукціонів з продажу необробленої деревини.

Експеримент дає можливість лісокористувачам самим визначати, на якому електронному майданчику вони будуть реалізовувати деревину.

Дія експериментального проекту не поширюється на реалізацію необробленої деревини.

Наразі постійні лісокористувачі, підпорядковані Полтавському обласному управлінню лісового та мисливського господарства, успішно зареєстровані на електронному майданчику «Прозоро.Продажі» та внесли відповідні обсяги деревини для реалізації. Згідно з регламентом проведення торгів, електронний аукціон відбудеться наприкінці лютого.

Перейти до вмісту