Ви тут:
Спорт Суспільство 

Італія замість Китаю: легендарна автотраса може прийняти перенесений етап “Формули-1”

Італія замість Китаю: легендарна автотраса може прийняти перенесений етап “Формули-1”

Легендарний автодром братів Феррарі готовий прийняти перенесений Гран-прі Китаю.

Як повідомляє Сегодня, італійська Імола може замінити Гран-прі Китаю в календарі Формули-1. Голландський портал RacingNews365 повідомляє, що керівництво болонської траси, де раніше проходив Гран-прі Сан-Марино, вже подало заявку в ФІА на заміну етапу в Шанхаї, який перенесли через коронавирус. Нагадаємо, що Гран-прі Китаю, спочатку був запланований на 17-19 квітня.

Автодром Енцо і Діно Феррарі в 40 кілометрах від Болоньї в останній раз брав етап Формули 1 під вивіскою Гран Прі Сан-Марино в 2006 році.

Гран-прі Сан-Марино (італ. Gran Premio di San Marino) — один із етапів чемпіонату світу з автоперегонів у класі Формула-1. Проводився з 1981 до 2006 року на Автодромі Енцо та Діно Ферарі у місті Імола, біля Апенінських гір в Італії. По суті, був другим італійським гран-прі у календарі чемпіонату світу, номінально носячи звання національного гран-прі держави (Сан-Марино), що знаходиться неподалік автодрому. Гран-прі потрапив до календаря чемпіонату після того, як на трасі в Імолі було проведено Гран-прі Італії 1980 року, яке повернулося наступного року на автодром у Монці.

Перейти до вмісту