Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

До вересня дітей, які навчаються в Гадяцькому дитячому будинку, потрібно влаштувати у сім’ї, – Олена Харченко

До вересня дітей, які навчаються в Гадяцькому дитячому будинку, потрібно влаштувати у сім’ї, – Олена Харченко

3 лютого, під час апаратної наради, директор Департаменту освіти та науки Полтавської ОДА Олена Харченко повідомила, що до вересня всіх дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які навчаються в Гадяцькому дитячому будинку, мають влаштувати в сім’ї.

“Кожного року кількість дітей у дитбудинку зменшується. Якщо у 2016-2017 роках там було 38 вихованців, то нині – 16 дітей з Полтави, Гадяча, Гребінківського, Кобеляцького, Глобинського, Решетилівського та Оржицького районів. За рік із дитячого будинку відраховано 7 дітей. Із них 2 повернуто батькам, 4 – на навчання в інші заклади,1 – влаштовано на виховання до дитячого будинку сімейного типу. Всі діти перебувають на повному державному забезпеченні, мають необхідні умови для виховання, а навчаються в Гадяцькій спеціалізованій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 3 імені Виговського на підставі угоди. Ми проаналізували контингент вихованців: це 4 дітей-сиріт та 12 дітей шкільного віку, позбавлених батьківського піклування. Крім того, у дитбудинку перебуває дві родинні групи (дві сестри та три брати). Троє вихованців закінчать навчання в 2020 році, ще 5 – наступного»”, – повідомила Олена Харченко.

З метою зміни системи інституційного догляду та виховання дітей на таку, що забезпечуватиме виховання дитини в сім’ї, Департаментом освіти і науки ОДА направлено лист голові Полтавської облдержадміністрації з проханням доручити службі у справах дітей облдержадміністрації організувати роботу щодо влаштування вихованців Гадяцького дитячого будинку в сім’ї.

У разі якнайшвидшого влаштування дітей у сім’ї та відсутності нових вихованців у закладі питання щодо припинення діяльності Гадяцького дитячого будинку або його реорганізації стане можливим до 1 вересня 2020 року.

Гадяцький дитячий будинок Полтавської обласної ради функціонує з 1996 року. Займає територію більше 2 гектарів, де розташований двоповерховий головний корпус, ігрові, спортивні майданчики, господарські приміщення. Життєдіяльність закладу забезпечують 57 працівників.

Перейти до вмісту