Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Боротьба з нелегальним кар’єрами – один із пріоритетних напрямків роботи обласної влади, – Олег Синєгубов

Боротьба з нелегальним кар’єрами – один із пріоритетних напрямків роботи обласної влади, – Олег Синєгубов

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук провів селекторну нараду з головами ОДА. Полтавщину в обласній студії селекторного зв’язку представляв голова облдержадміністрації Олег Синєгубов, перший заступник і заступники голови ОДА Дмитро Лунін, Катерина Рижеченко та Євген Греков.

Прем’єр порушив питання незаконного видобування корисних копалин у регіонах, перспективних планів спроможних територіальних громад та готовності до наступного етапу реформи закладів вторинної та третинної медичної допомоги.

Зокрема, дав доручення головам ОДА звернути увагу на незаконне видобування корисних копалин, особливо будівельного призначення: піску, глини, щебеню.

«Нині починається сезон будівництва доріг, і вся індустрія, пов’язана з будівництвом доріг, має бути легальною», – сказав Олексій Гончарук.

Як повідомив голова Державної служби геології та надр України Роман Опімах, станом на 18 лютого до Держгеонадр надійшла інформація від 18 областей про 205 фактів незаконного видобутку корисних копалин.

«Донецька, Луганська та Миколаївська області проінформували, що в них таких випадків нема. 7 областей не надали взагалі інформації. 15 областей надали інформацію без координат відповідних ділянок. Тобто геологічна служба не може визначити, де саме знаходяться ці об’єкти», – сказав Роман Опімах.

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов зазначив, що боротьба з нелегальними кар’єрами – один із пріоритетних напрямків роботи обласної влади.

Перейти до вмісту