Ви тут:
PROвсе Суспільство 

7 кроків до чистої шкіри: рекомендації дерматолога

7 кроків до чистої шкіри: рекомендації дерматолога

Шарі Марчбейн, доктор медичних наук, сертифікований дерматолог клініки дерматології в Нью-Йорку, добре знає, як боротися з проблемною шкірою. “У мене є і вугрі, і екзема, тому моя шкіра водночас чутлива та проблемна”, – пояснює вона.

“Оскільки я лікую свою шкіру, всі мої засоби для догляду не повинні містити олії, бути не камедогенними та делікатними”, пише http://wworld.com.ua.

Використовувати ніжний засіб для вмивання двічі на день. Доктор Марчбейн схвалює очищення обличчя вранці і ввечері, але дуже м’яке. “Я вмиваю обличчя ультра-ніжним засобом для вмивання двічі на день”, – каже вона. Вмивання більше двох разів на день та використання занадто агресивних пінок та гелів, насправді може призвести до збільшення кількості вугрів”. Доктор Марчбейн пропонує шукати засоби для очищення, що мають маркування «гіпоалергенно» або «без ароматів», щоб отримати найбільш м’яке очищення, а також шукайте у складі косметики такі зволожуючі компоненти, як цераміди та гіалуронова кислота, щоб переконатися, що ваш улюблена пінка не пересушує шкіру, що може призвести до подразнення.

“Пам’ятайте, скрипуча чистота означає, що ви насправді занадто знежирили шкіру і, ймовірно, ваш засіб занадто жорсткий”, – застерігає доктор Марчбейн.

Застосовувати сироватку з антиоксидантами.

“Я наношу сироватку з антиоксидантами щоранку перед зволожуючим і сонцезахисним кремом, щоб додатково захистити шкіру і зменшити пошкодження від вільних радикалів”, – каже доктор Марбейн. “Я завжди обираю ту, що містить вітамін С, оскільки він допомагає зменшити пігментацію і прибрати темні сліди від вугрів”.

Обирати зволожуючий сонцезахисний крем.

“Вся моя доглядова косметика орієнтована на зволоження шкіри, оскільки більшість засобів від прищів висушують та подразнюють її”, – каже доктор Марбейн. Вона рекомендує шукати зволожуючі засоби з SPF не менше 30, які не містять олії та не є комедогенними. “Крем від сонця – важливий крок у будь-якому догляді і може допомогти проблемній шкірі, оскільки багато засобів від акне роблять шкіру більш чутливою до сонця. Тому особливо важливо переконатися, що ваша шкіра захищена,”- додає доктор Марчбейн.

“Крім того, сонячне опромінення може посилити післязапальну гіперпігментацію, тому щоденний захист від сонця є обов’язковим для тих, чиї висипання залишають темні сліди”.

Наносити на ніч більш «важкий» зволожуючий крем. «Після вечірнього вмивання я застосовую ретиноїд, а потім наношу супер-зволожуючий крем, щоб запобігти пересушення та зволожити шкіру», – пояснює доктор Марчбейн. «Багато людей з проблемною шкірою бояться її занадто зволожувати, бо вважають, що це посилить висипання, але це неправда!». Вона пояснює, що головне підібрати не комедогенний крем, тобто такий, що не забиває пори.

Пілінг шкіри не менше трьох разів на тиждень. Існує два способи пілінгу – фізичний та хімічний. При фізичному абразивні інгредієнти, як цукор або сіль, «зішкрябують» відмерлу шкіру, а при хімічному використовують такі кислоти, як саліцилова або гліколева для розчинення відмерлих клітин шкіри.

«Ті, хто мають жирну або комбіновану шкіру, можуть застосовувати обидва типи відлущування”, – каже доктор Марчбейн.

“Саліцилова кислота – це розчинна в олії бета-гідроксикислота, яка проникає глибше в пори, ніж альфа-гідроксикислоти (тобто гліколева, молочна та лимонна), що робить її ідеальною для лікування невеликих прищів».

Лікування вугрів на тілі за допомогою бензоїлпероксиду. «Перекис бензоїлу є антибактеріальним та протизапальним засобом і гарно лікує вугрі тому я використовую його для лікування поодиноких прищів», – пояснює доктор Марчбейн. Оскільки він сильно сушить шкіру, вона рекомендує використовувати його після зволоження та лише на самих вуграх.

“Я спочатку використовую ніжний засіб для миття, потім швидко промиваю бензоїлпероксидом груди та спину перед тим, як вийти з душу”.

Призначені лікарем рецептурні ліки. Доктор Марчбейн приймає п’ять рецептурних препаратів щодня. Вона рекомендує проконсультуватися з вашим дерматологом, щоб дізнатися, які препарати, що відпускаються за рецептом, можуть підійти саме вам, якщо перераховані вище способи самі по собі не допомагають.

Перейти до вмісту