Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

За два тижні на Полтавщині припинено діяльність 40 нелегальних АЗС

За два тижні на Полтавщині припинено діяльність 40 нелегальних АЗС

На виконання доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука щодо боротьби із нелегальними АЗС, у період із 28 грудня 2019 року по 13 січня 2020 року на Полтавщині було проведено перевірки 161 автозаправної станції. 40 із них виявилися нелегальними, їхню діяльність було припинено. Розпочато 6 адміністративних і 9 кримінальних проваджень. Перевірки тривають.

За словами голови Полтавської ОДА Олега Синєгубова, більшість порушень було виявлено завдяки повідомленням з боку громадськості на спеціально створений телеграм-канал https://t.me/StopCrimePoltava та на гарячу телефонну лінію 0 800 502 230.

Очільник ОДА також повідомив, що іншим важливим напрямом боротьби із тіньовою економікою на Полтавщині стало виявлення нелегальних кар’єрів та місць протизаконного видобутку корисних копалин. Після розміщення відповідного повідомлення у мережі Фейсбук, відповідні дані від людей почали надходити щодня. Уся ця інформація фіксується і ретельно перевіряється за участі правоохоронних органів області.

Як повідомлялося раніше, наприкінці 2019 року голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов звернувся до громадськості Полтавщини щодо надання інформації про адреси розташування нелегальних АЗС, організаторів та учасників цього протизаконного бізнесу.

Перейти до вмісту