Ви тут:
Суспільство 

Українській Вікіпедії виповнилось 16 років

Українській Вікіпедії виповнилось 16 років

30 січня 2004 року була створена перша стаття в українському розділі онлайн-енциклопедії. Відтоді ми святкуємо започаткування української Вікіпедії, якій сьогодні виповнюється 16 років.

Громадська організація «Вікімедіа Україна» підбиває підсумки вікіпедійного року та розповідає про поточну кількість відвідувачів і активних дописувачів, нові та найпопулярніші статті, а також про місце української Вікіпедії серед інших мовних розділів.

За цей рік:

●  Українська Вікіпедія поповнилась на більше ніж 95 тисяч статей і зібрала майже 708 мільйонів переглядів зі 124 мільйонів унікальних пристроїв. Наразі у ній міститься понад 950 тисяч статей українською — це 17 місце у світі з-поміж 299 мовних розділів.

● Вперше за всю історію існування українського розділу стаття у Вікіпедії подолала позначку в мільйон відвідувань за рік; йдеться про статтю «Перехід церковних громад до Православної Церкви України».

● Вперше за 10 років змінились лідери списку найпопулярніших статей (докладніше про це у інфографіці).

інфографіка ГО “Вікімедіа Україна”

Докладніше про показники української Вікіпедії за рік читайте у блозі «Вікімедіа Україна».

Для довідки:

Громадська організація «Вікімедіа Україна» є регіональним відділенням «Фонду Вікімедіа» в Україні, що займається популяризацією вікіпроєктів «Фонду Вікімедіа», найвідомішим серед яких є Вікіпедія, а також залученням до онлайн-енциклопедії нових знань і користувачів та розвитком вікіспільноти в Україні.

Перейти до вмісту