Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

У Полтаві фіксують нові випадки захворювання на кір

У Полтаві фіксують нові випадки захворювання на кір

З початку грудня епідеміологи фіксують зростання захворюваності на кір. Полтава на сьогодні лідирує в області за кількістю хворих.

В одній із полтавських шкіл було зафіксовано уже 3 випадки кору. Учні, що захворіли на цю недугу не були вакцинованими, повідомляє пресслужба Полтавської міської ради.

У зв’язку з такою ситуацією Департамент охорони здоров’я та соціального розвитку звертається до містян із проханням зробити щеплення тим, у кого його немає, адже це єдиний спосіб вберегтися від кору.

“Медики повинні реагувати блискавично, щоб була можливість проводити роботу з контактними особами. Також акцент робимо на тих дітях, які не отримали щеплення. Саме через відсутність вакцинації є ризики виникнення спалахів кору. Тому підключаємо управління освіти, щоб разом уточнити дані про тих дітей, які не мають щеплень”,— зазначила заступник начальника управління охорони здоров’я з реформування Вікторія Лоза під час спільної наради у новоствореному Департаменті медиків з освітянами.

Вона також додала, що списки дітей, які не мають щеплення від кору або мають лише одну дозу наразі будуть уточнені. Це дасть змогу не випустити з поля зору жодну дитину без щеплення. Також необхідно більш активно працювати з батьками, щоб донести інформацію про те, наскільки небезпечний кір і головне – що захистити від цієї недуги може тільки вакцинація, — зазначила посадовиця.

Довідково: протягом минулого року у Полтаві на кір захворіли 117 дорослих та 48 дітей.

Кір – це смертельно небезпечна інфекційна хвороба, що може призвести до серйозних ускладнень таких як енцефаліт, пневмонія, а також до інвалідності та смерті. За даними ВООЗ у 2017 році від кору у світі померли близько 110 тисяч людей.

Перейти до вмісту