Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Лубенській міській бібліотеці відбулася зустріч з місцевими поетами

У Лубенській міській бібліотеці відбулася зустріч з місцевими поетами

У Лубенській міській бібліотеці для дорослих ім.В.Леонтовича відбулися літературні Різдвяні зустрічі членів літературного об’єднання ім. О. Донченка та шанувальників римованого слова. Захід розпочався симоненківським словом, адже 8 січня поету виповнилося б – 85років.

Про це повідомили у Лубенській міській раді.

Ведучі заходу голова літоб’єднання ім. О.Донченка Олександр Міщенко та письменниця Лариса Назаренко нагадали, що цьогоріч лауреатами літературно-мистецької премії ім. Василя Симоненка у номінації література і публіцистика стали письменники Микола Ночовний та Андрій Кириченко, а в галузі журналістики від ГО «Лубни-медіа»– Марина Кононенко (Ганна Кревська).

Гарний настрій присутнім додав прозовий твір Василя Симоненка «Бенкет на току» з вуст студентки медичного училища Поліни Гордієнко.

Член Національної спілки письменників України з 1980 року Микола Ночовний зачитав свої вірші про кохання, а пані Ганна Кревська поділилась своїми поетичними творами і налаштувала аудиторію на різдвяні дива.

Олександр Міщенко привітав членів літоб’єднання які народилися в січні місяці. Серед них Олександр Печора, Ніна Третяк, Ольга Босікова, Борис Кононенко та сам головуючий Олександр Міщенко, який презентував свою нову книгу «Чаша часу», що вийшла в видавництві «Інтер парк» наприкінці року. Присутні мали можливість насолодитися авторським читанням січневих іменинників та переглянути особисті світлини, які гармонійно доповнили виступи.

Чарівні слова поезії звучали з вуст Андрія Дальнього, Олександра Кияна, Юлії Манойленко, Лариси Галич, Галини Каранди, Сергія Кравецького та інших членів літоб’єднання.

Бажаючі мали можливість ознайомитися з книжковою виставкою «Творче сузір’я», де зібрані твори літераторів Лубенщини.

Вечір пройшов в дружній та гармоній атмосфері поетичного духу. У другий четвер лютого в міській бібліотеці для дорослих ім.В.Леонтовича відбудеться наступна зустріч – Стрітенська, на яку всіх люб’язно запрошує голова літоб’єднання ім. Олеся Донченка Олександр Міщенко.

Перейти до вмісту