Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці учнів початкової школи харчують безкоштовно

У Кременчуці учнів початкової школи харчують безкоштовно

Усі учні молодших класів і  діти пільгових категорій харчуються у школах міста безоплатно за рахунок коштів міського бюджету.

Діючим законодавством на сьогодні передбачено безкоштовне харчування у закладах освіти лише дітей пільгових категорій.  Проте, міською владою Кременчука, депутатським корпусом було прийнято рішення  фінансувати за рахунок коштів бюджету міста  харчування усіх молодших школярів у загальноосвітніх навчальних закладах міста, повідомляють у міській раді.

Заступник міського голови Ольга Усанова зазначає: «Ми чи не єдине, мабуть, в Україні місто, де за рахунок міського бюджету гарячі сніданки отримують всі учні 1-4 класів всіх шкіл. Меню розробляється фахівцями з урахуванням побажань дітей та їх батьків. Якість харчування контролюється уповноваженими органами та батьками. Впроваджуються нові страви, в тому числі і від відомого кулінара Євгена Клопотенка. Здоров‘я дітей – постійно в центрі уваги міської влади».

Фахівці міського департаменту освіти наголошують, що до впровадження новел у шкільному харчуванні підходять обережно, поступово впроваджуючи нові страви у шкільне меню, і вивчають, чи до смаку вони дітям. Ті страви, що дітям сподобалися, у меню залишають. Головне – щоб страви були корисними і безпечними, не викликали алергічних або інших негативних реакцій.

Перейти до вмісту