Ви тут:
Суспільство Україна 

У Борисполі прощаються з українцями, які загинули у авіакатастрофі в Тегерані (наживо)

У Борисполі прощаються з українцями, які загинули у авіакатастрофі в Тегерані (наживо)

Тіла українців, які загинули в авіатрощі українського Боїнга під Тегераном, сьогодні, 19 січня, транспортували до України.

Церемонія прощання триває у терміналі Б аеропорту “Бориспіль”. Жалобні заходи, які розпочалися об 11 годині, триватимуть до вечора.

Раніше Президент компанії “Міжнародні авіалінії України” Євген Дихне запропонував усім небайдужим об 11 годині подати автомобільний сигнал на знак вшанування пам’яті загиблих.

Трансляція – Громадське.

Збиття Boeing 737 під Тегераном — авіаційна катастрофа, що трапилась 8 січня 2020 року. Катастрофа сталась уранці о 6:14 за іранським часом. Літак Boeing 737—800 належав авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України». Загинули усі, хто перебував на борту: 176 осіб, з яких 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Всі члени екіпажу та двоє пасажирів були громадянами України. Серед пасажирів було 24 неповнолітніх, з них 19 дітей до 12 років. Найменша дитина — 2018 року народження. 9 січня 2020 року було оголошено днем жалоби в Україні та Ірані.

За кількістю жертв катастрофа увійшла до п’ятдесяти найбільших авіакатастроф у світі. В історії української пасажирської авіації подібна катастрофа літака Як-42 сталася 1997 під Салоніками, за 22 роки до того. Керівництво МАУ заявило, що технічний стан літака був хорошим, а помилка пілотів виключена.

11 січня президент Ірану Хасан Рухані визнав, що літак було випадково збито ракетами, випущеними Корпусом вартових Ісламської революції. За словами офіційних представників Ірану, причиною трагедії став людський фактор.

Перейти до вмісту