Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У 2019 році туристи та гості Полтави поповнили міський бюджет на понад мільйон гривень

У 2019 році туристи та гості Полтави поповнили міський бюджет на понад мільйон гривень

У 2019 році від 57 суб’єктів сплати туристичного збору юридичних та фізичних осіб до міського бюджету Полтави надійшло 1 млн 156 тис. 746 грн 73 коп. Для порівняння, у 2018-му цей показник становив 376 тис. 614 грн 59 коп.

Про це повідомляє пресслужба Полтавської міської ради.

Лідерами зі сплати турзбору у Полтаві є:

– готельно-ресторанний комплекс «ПАЛАЦЦО»;

– готельно-ресторанний комплекс «АРИСТОКРАТ»;

– готельно-ресторанний комплекс «ГАЛЕРЕЯ»;

– готельно-ресторанний комплекс «АЛЕЯ ГРАНД»;

– готельно-ресторанний комплекс «МОТЕЛЬ».

До прикладу, дохід від туристичного збору за минулий рік у місті Вінниця становить 2 млн 50 тис. 458 грн, у Черкасах – 1 млн 266 тис. 875 грн, а у Тернополі – 461 тисяча 205 грн.

Зазначимо, що відповідно до Податкового Кодексу України, з 2011 року запроваджений туристичний збір як місцевий збір, кошти від якого зараховуються до місцевого бюджету. Платниками збору визначено: громадян України, осіб без громадянства, які прибувають до міста і отримують послугу тимчасового розміщення (проживання) в готелі, мотелі, гуртожитку, хостели, кемпінгу та інших закладах готельного типу.

Від туристичного збору звільнені: особи, які постійно проживають у місті, особи, які перебувають у відряджені, інваліди, діти-інваліди та особи, які супроводжують групу інвалідів (не більше 1-ї особи), учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, ветерани війни.

Рішенням позачергової сьомої сесії Полтавської міської ради шостого скликання від 31.01.2011 року туристичний збір запроваджений у місті Полтаві. Рішенням позачергової двадцять п’ятої сесії Полтавської міської ради сьомого скликання від 12.07.2019 року ставка туристичного збору на 2020 рік визначена у розмірі 0,5% від розміру мінімальної заробітної плати для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення (проживання).

Перейти до вмісту