Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Щоденна кава захищає мозок від старіння, – вважають вчені

Щоденна кава захищає мозок від старіння, – вважають вчені

Регулярна ранкова чашка кави допомагає в боротьбі з когнітивними порушеннями, викликаними старінням, стверджують вчені, інформує aspekty.net.

Про велику користь кофеїну для головного мозку пише портал Food.news. Міжнародна команда вчених з Європи, Бразилії та США експериментувала з кофеїном на тваринах. В результаті дослідники прийшли до висновку, що кофеїн сприяє захисту мозку від характерних вікових проблем, пов’язаних з нейродегенерацією.

Зокрема, досліди на мишах показали, що кофеїн блокує рецептор А2А, провокуючий вікове погіршення роботи мозку, що викликає проблеми з пам’яттю і збільшення гормонів стресу.

«Аденозиновий А2А-рецептор є мішенню для кофеїну. У моделях на тваринах кофеїн блокував даний рецептор і усував недоліки пам’яті та стресу, повертаючи мозок щурів до нормальної роботи», — розповіли фахівці.

Крім того, повідомляється в публікації, кофеїн не тільки здатний зупиняти старіння мозку. Звичка щодня пити каву також дуже корисна для підтримки здорових функцій печінки та жовчного міхура. Експерти констатують, що вживання кави служить профілактикою раку і цирозу печінки.

Також, згідно з наявними даними, вживання трьох чашок кави в день знижує ризик смерті, який асоційований з хворобами кровообігу і травлення. Крім цього, звичка пити каву без вершків і цукру поліпшує механізми контролю рівня глюкози в крові та запобігає появу епізодів її різкого підвищення.

Перейти до вмісту