Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Рятувальники продовжують проводити навчальні евакуації у закладах освіти

Рятувальники продовжують проводити навчальні евакуації у закладах освіти

У разі надзвичайної події, яка раптово може статися під час освітнього процесу, важливе місце займає правильно організована евакуація з небезпечної зони. Саме тому на території Полтавської області проводяться відпрацювання дій учасників навчального процесу під час спеціальних тренувань.

Про це повідомили в ГУ ДСНС в Полтавській області.

Так, 13 січня фахівцями ДСНС було проведено навчальну евакуацію працівників та вихованців з приміщень Кізлівського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) «Сонечко» Чорнухинської селищної ради.

Під час навчання було відпрацьовано евакуацію дітей та персоналу дитячого садочку, проведено практичні тренування щодо дій у разі загрози або виникнення пожежі. Також, співробітники Служби порятунку «101» нагадали працівникам закладу правила пожежної безпеки та роз’яснили як правильно користуватися первинними засобами пожежогасіння.

Метою даних навчань є відпрацювання організації і тактики гасіння пожежі на об’єкті з масовим перебуванням людей, оцінка обстановки, що склалася на пожежі, розрахунок необхідних сил та засобів, тренування практичних навичок особового складу пожежно-рятувальних підрозділів у виконанні оперативної задачі рятування людей, гасіння пожежі та дотримання вимог безпеки праці, а також відпрацювання взаємодії між працівниками навчальних закладів та рятувальниками щодо евакуації людей.

Загалом, подібні навчання проводяться на території всієї Полтавської області.

Перейти до вмісту