Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Приділятимемо більше уваги амбулаторіям та будівництву диспансерів, – Олег Синєгубов

Приділятимемо більше уваги амбулаторіям та будівництву диспансерів, – Олег Синєгубов

У Полтаві з робочим візитом перебуває директор Північного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України Вікторія Мілютіна. Перед запланованою нарадою з керівниками закладів охорони здоров’я Полтавщини вона зустрілася з головою облдержадміністрації Олегом Синєгубовим, щоб обговорити готовність лікарень до реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування.

Про це повідомили в Полтавській ОДА.

«Полтавщина – лідер, на який рівняється вся країна. Тут успішно реалізований пілотний проект із трансформації стаціонарної медичної допомоги, відпрацьовано нові механізми оплати послуг у стаціонарах, – сказала на зустрічі директор Північного департаменту НСЗУ Вікторія Мілютіна. – Тобто все, що чекає країну з 1 квітня, область вже пройшла. Ваші лікарні демонструють позитивну динаміку по комп’ютеризації і, я впевнена, що до 28 лютого всі заклади охорони здоров’я встигнуть автономізуватися, підключитись до електронної системи й отримувати кошти за надані пацієнтам послуги».

Очільник області Олег Синєгубов подякував Вікторії Мілютіній за оцінку і зауважив, що Полтавщина й надалі підсилюватиме свою позицію.

«Щоб із квітня медична реформа запрацювала вдало, ми будемо більше приділяти уваги амбулаторіям та будівництву диспансерів, – говорить Олег Синєгубов. – У нас є для цього всі фінансові можливості. На сесії Полтавської обласної ради в лютому розподілимо кошти від перевиконання бюджету 2019 року, щоб покращувати якість надання медичних послуг».

Також голова Полтавської ОДА звернув увагу на інформування населення щодо нововведень, які з 1 квітня 2020 року чекають не лише лікарів, а й пацієнтів.

Директор департаменту охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації Віктор Лисак повідомив про щотижневі брифінги з журналістами, на яких медики відповідатимуть на всі існуючі питання реформи медичної галузі.

Із цією ж ціллю до Полтави приїхала й директор Північного міжрегіонального департаменту НСЗУ. Вікторія Мілютіна зібрала керівників Центрів первинної медико-санітарної допомоги, працівників госпітального сектору вторинної і третинної ланки медицини, щоб провести детальний аналіз готовності лікарень до реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування.

Довідка. Північний міжрегіональний департамент Національної служби здоров’я України опікується роботою аптечних та медичних закладів, які укладають договори з НСЗУ в Полтавській, Сумській, Харківській та Чернігівській областях.

Перейти до вмісту