Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавців продовжують навчати віртуалізованій зайнятості та фрілансу

Полтавців продовжують навчати віртуалізованій зайнятості та фрілансу

За підтримки Канадського фонду місцевих ініціатив у Полтаві продовжують реалізовувати грантову угоду з проєкту «Підвищення рівня віртуалізованої зайнятості та стимулювання фрілансу серед незахищених верств населення м. Полтави».

Так, з З 21 по 29 січня 2020 року в Полтавському університеті економіки і торгівлі, для цільової аудиторії – студентів третього та четвертого курсів, які мають ступінь бакалавра та студентів п’ятого та шостого курсів магістратури Полтавських вищих навчальних закладів, проводять навчання, повідомляє пресслужба Полтавської міської ради.

Зокрема, вихідними, 25 студентів мали змогу дізнатися про електронні біржі та платформи працевлаштування, познайомитися з особливостями організації фріланс-бізнесу, з’ясувати роль жінки-фрілансера в українському IT-бізнесу. Окрім цього, студентів навчали основам графічного дизайну, побудові кар’єри дизайнера у креативній галузі. Лекторами були Наталія Базилук та Олександр Чумак.

На навчальний процес з реалізації грантової угоди завітали разом з координаторкою Канадського форду місцевих ініціатив в Україні Мартою Скурською представники міської влади – заступник міського голови Тетяна Юрченко, директор Департаменту економіки та інвестицій Віта Клименко.

Тетяна Юрченко познайомилася з представницею Канадського фонду та подякувала за підтримку та важливість таких ініціатив:

“Завдяки цьому проєкту себе можуть реалізувати й безробітні матері, й переселенці, й люди з інвалідністю, і студенти. Але ще важливіше те, що ми спільними зусиллями створили прецедент, який засвідчує, що інвестори почали довіряти Полтаві. Така довіра надихає, однак попереду ще багато складної роботи”

Марта Скурська була дуже задоволена організацією навчального процесу для студентів:

“Ми підтримуємо невеликі локальні проекти для розвитку громадянського суспільства. Вперше ми створили проект спільно з Полтавською міською радою по фрілансу та віртуалізованій зайнятості. Маю надію, що вам будуть корисні ті, знання, які ви отримаєте. Нехай вони допоможуть вам у житті, у пошуку роботи, для самореалізації”

Нагадаємо, по завершенню навчальної програми всі учасники отримають сертифікати.

Перейти до вмісту