Ви тут:
Комуналка Полтавщина Прес-релізи Споживач Суспільство 

“Полтаватеплоенерго” розпочало процедуру коригування тарифів через зміну вартості його складових

“Полтаватеплоенерго” розпочало процедуру коригування тарифів через зміну вартості його складових

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.12.2019 №1082 «Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку із зміною ціни природного газу» теплопостачальні підприємства можуть приймати рішення щодо зміни розміру нарахувань за послуги через зміну вартості природного газу.

«Полтаватеплоенерго» є ліцензіатом НКРЕКП (Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг) та працює за тарифами на теплову енергію, які вона встановлює, повідомляє пресслужба підприємства.

Відповідно до положень ст. 20 Закону України «Про теплопостачання» та ст. 10 Закону України «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг» не допускається встановлення тарифів на комунальні послуги, нижчих за розмір економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво.

З моменту останнього встановлення тарифів для «Полтаватеплоенерго» (з 1 січня 2019 року) відбулася низка змін показників діяльності підприємства (вартість природного газу, електроенергії, холодної води, зміна розміру ставок податків та ін.).

У зв’язку з цим «Полтаватеплоенерго» здійснило розрахунки тарифів на теплову енергію та звернулось до НКРЕКП із заявою щодо їх встановлення. Оскільки ціна природного газу в період з травня по листопад 2019 року була нижчою від закладеної в чинних тарифах на теплову енергію, у проєкті скоригованих тарифів це було враховано.

За дорученням Полтавської облдержадміністрації для реалізації урядової ініціативи про зниження вартості природного газу в тарифах за грудень 2019 року «Полтаватеплоенерго» додатково звернулось до НКРЕКП та надало необхідні розрахунки. У них ураховане зниження ціни природного газу не лише за грудень 2019 року, а за весь період зміни цінових показників газу — з травня по грудень 2019 року включно.

Про рішення НКРЕКП щодо зміни тарифів для «Полтаватеплоенерго» буде повідомлено додатково.

Перейти до вмісту