Ви тут:
Суспільство 

Переселенці можуть повернути частину грошей за оренду житла

Переселенці можуть повернути частину грошей за оренду житла

У 2020 році податкова знижка для ВПО на оренду житла не може перевищувати 141 690 грн. Податківці повідомляють, що громадяни, які вимушені були покинути окуповані території в Україні, мають право скористатися податковою знижкою на оренду житла.

Податкова знижка – це документально підтверджена сума витрат, на яку зменшується оподатковуваний дохід у вигляді заробітної плати, в результаті чого з бюджету повертається частина сплаченого податку на доходи фізичних осіб, повідомляє юрліга.

З 4 жовтня 2018 року набрав чинності Закон № 2530-VIII, яким внесені зміни до ПК щодо переліку витрат, які включаються до податкової знижки.

Так, внутрішньо переміщена особа має право на відшкодування суми коштів у вигляді плати за договором оренди житла (квартири, будинку), оформленим відповідно до вимог чинного законодавства, фактично сплачених платником податку.

За якої умови платник податку може скористатися вищезазначеною податковою знижкою?

Отримати знижку може внутрішньо переміщенна особа, якщо вона та/або члени її сім’ї першого і другого ступенів споріднення:

– не мають у власності придатної для проживання житлової нерухомості, розташованої поза межами тимчасово окупованої території України;

– не отримують передбачених законодавством України бюджетних виплат для покриття витрат на проживання.

Визначено, що розмір такої знижки не може перевищувати (у розрахунку на календарний рік) 30 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного (податкового) року. У 2020 році – 141 690 грн.

Перейти до вмісту