Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Очільники області звернулися до полтавців з нагоди Дня пам’яті Героїв Крут

Очільники області звернулися до полтавців з нагоди Дня пам’яті Героїв Крут

29 січня в Україні вшановують пам’ять Героїв Крут. З цієї нагоди голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький та голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов звернулись до полтавців.

“Шановні земляки! 29 січня ми вшановуємо пам’ять Героїв Крут – у 1918 році їм вдалося на деякий час стримати більшовицький наступ на Київ, проявивши жертовність і звитягу заради незалежності України. Завдяки відвазі добровольців, серед яких були й недосвідчені у військовій справі студенти та гімназисти, уряд Української Народної Республіки уклав Брест-Литовський мирний договір, що означав міжнародне визнання української незалежності.

У далекому 1918 році відстояти державність не вдалося, але бій під Крутами для багатьох українських військових став взірцем героїзму, звитяги та самопожертви молодого покоління за право жити на своїй, вільній землі та вкотре довів, що незалежність без армії неможлива.

Нині бій за майбутнє України триває. Військові на Сході нашої держави продовжують відважний подвиг Героїв Крут – щоденно доводять мужність та патріотизм і створюють підґрунтя для відновлення територіальної цілісності України!

Вшануймо пам’ять наших земляків, які поклали життя за свободу та незалежність! Будьмо гідними їхньої звитяжної боротьби! Зробимо все, щоб отримати остаточну перемогу у боротьбі за відновлення миру в Україні! Слава Україні! Слава її Героям!”, – йдеться у зверненні Олександра Біленького.

“Шановні полтавці! Кожного року 29 січня ми вшановуємо жертовний подвиг молодих українців, які у 1918 році у нерівному бою призупинили просування переважаючих російсько-більшовицьких сил на Київ та дали можливість уряду УНР укласти Брест-Литовський мирний договір, що означало міжнародне визнання України.

Ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права бути господарями на власній землі та святого обов’язку – боронити її.

Герої   не  вмирають,  вони  живуть  у  нашій  пам’яті,  у  вчинках тих,  хто  продовжує  їх  справу.

Будьмо гідними нащадками подвигу Героїв Крут та спрямуємо свої сили на розбудову власної суверенної європейської держави”, – йдеться у зверненні Олега Синєгубова.

 

Фото: Полтавська обласна рада

Перейти до вмісту