Ви тут:
Суспільство Україна 

Народні депутати зареєстрували законопроект “Про медіа”

Народні депутати зареєстрували законопроект “Про медіа”

27 грудня народні депутати зареєстрували законопроект “Про медіа”, який регулює сферу масової інформації, діяльність тих, хто працює у цій сфері та роль держави в регулюванні та контролі.

Серед авторів законопроекту голова комітету з питань інформаційної політики Олександр Ткаченко, його заступники Ірина Костанкевич, Микита Потураєв та Євгенія Кравчук. Із 11 авторів законопроекту тільки Костанкевич не входить до фракції “Слуга народу”. Про це пише “Інтернет Свобода

За законопроектом ліцензії на мовлення будуть зобов’язані отримувати тільки ті радіо- та телевізійні мовники, які використовують радіочастотний ресурс.

Під регулювання законопроекту у випадку ухвалення підпадуть і онлайн ЗМІ. Однак ніхто їх не позбавлятиме одразу ліцензії, пише одна із співавторок законопроекту Євгенія Кравчук. Спершу винесуть попередження про порушення і лише після того як медіа його проігнорує можуть бути штрафи. Рішення ж про анулювання ліцензії чи скасування реєстрації як крайній захід може обрати лише суд після звернення Нацради з питань телебачення.

Законопроектом пропонується заборонити володіти медіа громадянам країни-агресора, юридичним особам, серед власників чи бенефіціаром якої є такі громадяни або ж вони отримують фінансування з країни агресора.

Законопроет презентували 14 листопада. Серед новацій ще у листопад пропонувалося оподатковувати соцмережі і провайдерів, які доступні на території України. Зокрема йшлося про податки на відеосервіси з продажу контенту Netflix і YouTube.

Перейти до вмісту