Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Котелевщині вперше відбулася районна спартакіада з рекреаційних видів спорту

На Котелевщині вперше відбулася районна спартакіада з рекреаційних видів спорту

17 січня у спортивному залі Котелевського районного будинку культури вперше відбулася відкрита районна спартакіада з рекреаційних видів спорту за участю людей із обмеженими фізичними можливостями з кількох районів Полтавщини та міста Лебедин сусідньої Сумщини.

Безпосередньою організацією змагань займався Котелевський районний осередок осіб з інвалідністю «Союзу організації інвалідів України» за підтримки сектору культури, спорту та туризму райдержадміністрації. Крім двох котелевських, змагались й дві команди з Миргорода та с. Лазірки Оржицького району, а також команди Полтави і Полтавського району, Кременчука та Лебедина. Всього ― 40 учасників.

В усіх трьох видах змагань: дартс, бомбаскет і бочча (командна гра), кожен спортсмен зумів продемонструвати волю до перемоги та силу духу.

У підсумку серед чоловіків у дартсі найкращий результат показав кременчужанин Максим Супрун, друге місце посів Сергій Прачук з Лазірок, третє ― котелевець Сергій Гнилосир.

У жінок перемогу святкувала Світлана Калашникова з Миргорода, Жанна Симонян з Кременчука ― друга, представниця Лазірок Тетяна Кравченко ― третя.

Найвлучнішим у суперництві з бомбаскету виявився Борис Рак з Лазірок, на другому місці ― його односельчанин Володимир Нестріляй, на третьому ― Максим Супрун.

У цьому ж виді, як і в попередньому, серед жінок не було рівних миргородчанці Світлані Калашниковій, друга позиція у Жанни Симонян, третя ― у Тетяни Пономаренко з Миргорода.

Цікавою і напруженою виявилась командна гра бочча. Тут перемогу здобули господарі – команда «Котельва-2», до складу якої ввійшли Віталій Гнилосир, Олена Коваленко, Олександр Рубанович, другі – представники Лазірок Оржицького району, треті – спортсмени з інвалідністю із Лебедина.

Переможці та призери нагороджені грамотами комітету зі спорту СОІУ (рекреаційний спорт), а також медалями. Крім того, вони отримали цінні подарунки, закуплені за кошти селищної ради.

Номери художньої самодіяльності для гостей підготували вокальний ансамбль РБК «Пісенний оберіг» (керівник Наталія Копачинська), учасники народного самодіяльного аматорського хореографічного колективу «Гранд Денс» Аліни Пигиди, вокальний ансамбль музичної школи «Крила надії».

Перейти до вмісту