Ви тут:
Суспільство Україна 

Кремль оголосив Україні війну, яку вестиме на трьох напрямках, – Павло Клімкін

Кремль оголосив Україні війну, яку вестиме на трьох напрямках, – Павло Клімкін

Внісши до Держдуми проєкт закону про зміни до Конституції, Путін оголосив війну, метою якої є знищення України. Про це пише на своїй сторінці у соцмережі “Фейсбук” керівник програми європейських, регіональних та російських досліджень Українського інституту майбутнього Павло Клімкін.

«Кремль гратиме на випередження. В результаті конституційних змін Росія фактично буде застосовувати міжнародне право вибірково, за результатами «розгляду» своїм конституційним судом. Ба більше, обмеження мати громадянство РФ, балотуючись на ключові державні посади, не діятиме у випадках, коли країна або частина країни приєдналися до РФ на основі федерального конституційного закону РФ. Тут очевидно, що мова йде одночасно про дві речі: легалізацію окупації Криму та подальше розширення «руського міра». Це й раніше було основою політики РФ, але зараз стає офіційно закріпленою конституційно метою», – пише експерт UIF.

За словами Павла Клімкіна, війна вестиметься паралельно на трьох напрямах: легалізація окупації Криму, намагання залишити Донбас під своїм контролем та спроби відірвати у нас південь та схід.

«Навряд чи у когось є ілюзії, що Путін мріє очолити новостворену держраду РФ – він хоче очолити нову державу. І робити це Росія буде швидше, ніж багатьом здається. До цього потрібно бути готовими і саме на цьому будувати нашу стратегію», – зауважив Павло Клімкін.

Перейти до вмісту