Ви тут:
Оголошення Полтавщина Суспільство 

Кременчужанам розповіли, де проходитимуть Хрещенські купання

Кременчужанам розповіли, де проходитимуть Хрещенські купання

У День свята Водохреща Велике водосвяття у Кременчуці традиційно проходитиме на річках Дніпро та Сухий Кагамлик. Хрещенські купання проходитимуть біля «Річкового вокзалу» (р. Дніпро) та Свято-Преображенського собору (р. Сухий Кагамлик), на правобережжі міста в районі човнової станції «Демурівка» (р. Дніпро), поблизу кафе «Івушки» (на Молодіжному).

Про це повідомили у Кременчуцькій міськраді.

Напередодні великого православного свята всі ці місця масового купання будуть підготовлені до прийому бажаючих зануритися у Хрещенські води, а безпосередньо купання відбудуться під наглядом медиків, водолазів, рятувальників і правоохоронців. У день свята Водохреща у місцях хрещенських купань будуть встановлені палатки для перевдягання та обігріву людей.

“До уваги кременчужан! 19 січня 2020 року чин освячення води проходитиме поблизу річкового вокзалу з 10.00 до 12.00 год., освячення води та хрещенські купання проходитимуть також біля Свято-Преображенського собору (р. Сухий Кагамлик) – з 08.00 до 16.00 год., в районі човнової станції «Демурівка» – 10.00 до 14.00 год.”, – йдеться у повідомленні.

У день Хрещення Господнього, 19 січня, також традиційно відбудеться Хресна хода, маршрут якої розпочнеться від Свято-Миколаївського кафедрального собору (вул. 29 вересня, 16/34) до Річкового вокзалу. Початок ходи намічений на 12.30. Учасники хресної ходи рухатимуться вул. 29 вересня, сквером ім. Олега Бабаєва, вул. Соборною, пл. Перемоги, вул. Генерала Жадова, вул. Першотравневою. Завершиться хода Великим водосвяттям на річці Дніпро в районі річкового вокзалу.

Перейти до вмісту