Ви тут:
здоров’я Суспільство Україна 

Гончарук розповів як українців захищатимуть від коронавірусу

Гончарук розповів як українців захищатимуть від коронавірусу

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що Україна підсилює заходи безпеки для захисту від потенційної загрози коронавірусу.

“Наразі ситуація з розповсюдженням коронавірусу в світі є такою, що потребує особливої уваги. Тому ми посилили контроль на пунктах в’їзду в Україну для вчасного виявлення можливих випадків захворювання. На сьогоднішній день в Україні не зареєстровано жодного випадку на захворювання коронавірусом”, – написав у Facebook Олексій Гончарук.

За його словами, з 26 січня, в аеропорту “Бориспіль” всі пасажири прямих авіарейсів з Китаю проходять температурний скринінг тіла. Фахівці санітарно-карантинного підрозділу Міністерства охорони здоров’я підготовлені, укомплектовані інфрачервоними термометрами та вже працюють в аеропорту. Перевіряють усіх пасажирів — і тих, хто приїхав в Україну, і тих, хто подорожує транзитом.

“Чому ми ввели такий скрінінг тільки на прямі рейси з Китаю? Тому що такі ж перевірки працюють в інших аеропортах світу. Наприклад, якщо людина приїжджає в Київ транзитом, наприклад, через Мілан, то температурний скрінінг ця людина пройде в Мілані”, – пояснив Гончарук.

Він повідомив, що сьогодні наші фахівці вже зустріли перший рейс з Китаю, на ньому було 150 людей. Жодної особи з них, у якої були ознаки захворювання, не виявили, всі допущені на територію України.

Усі тварини, що ввозяться в Україну, також проходять обов’язковий спеціальний огляд ветеринарними службами.

“За моїм дорученням, створено оперативний штаб при МОЗ України, куди увійшли представники Державною прикордонною службою, МВС України, Держпродспоживслужби та Державною митною службою України. Є чіткий план заходів між цими органами, що робити у разі зафіксованого випадку захворювання в країні. МОЗ разом з усіма іншими медичними закладами повністю готові виявити вірус на ранніх стадіях та надати всю потрібну медичну допомогу людям”, – запевнив Гончарук.

Перейти до вмісту