Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Глобальний інтернет: SpaceX розпочав рік запуском 60 супутників

Глобальний інтернет: SpaceX розпочав рік запуском 60 супутників

Ракета Falcon 9 вивела на орбіту чергову (третю) партію з 60 супутників в рамках власного проекту глобальної супутникової інтернет-мережі нового покоління Starlink.

Як повідомляє ITC.ua, вже в цьому році SpaceX планує почати надавати послуги зв’язку першим клієнтам, а повноцінне розгортання мережі намічено на середину 2020-х років. Трансляція запуску проходила на YouTube-каналі SpaceX.

Нагадаємо, місія Mars Cube One, в рамках якої були запущені перші в історії міжпланетні супутники-кубсати, успішно перевірили можливість побудови міжпланетної системи зв’язку, завершена, оскільки апарати перестали виходити на зв’язок.

В якості експерименту для майбутніх місій, один з 60 супутників отримав спеціальне анти-відбивне покриття, щоб не заважати астрономам спостерігати за зірками, як і обіцяв Маск.
Раніше в рамках попереднього запуску інтернет-супутників Starlink компанія SpaceX встановила рекорд по багаторазовому використанню ракет, запустивши Falcon 9 з першою сходинкою, яка до цього літала в космос тричі. Зараз же вона закріпила цей результат, вдруге використавши для запуску перший ступінь Falcon 9 (F9 B5 B1049.4), літають і садівшуюся тричі. Раніше на ній вже запускали перші 60 супутників Starlink v0.9, супутники зв’язку Iridium NEXT-8, а також телекомунікаційний супутник Telstar 18V / Apstar-5C.

Перейти до вмісту