Ви тут:
Спорт Суспільство 

Australian Open: найсильніша українська тенісистка вийшла до другого раунду

Australian Open: найсильніша українська тенісистка вийшла до другого раунду

На старті змагань Еліна Світоліна обіграла Кеті Бултер з Великобританії.

Як повідомляє sport.ua, Еліна провела поєдинок в кращих традиціях стартових раундів. Волівальникам довелося добряче понервувати, хоча в другому сеті все могло закінчитися набагато раніше.

До честі суперниці, Бултер сьогодні моментами виглядала вельми і вельми солідно. Її форхенд постійно створював проблеми українці, а бекхенд працював досить чисто. Світоліна, в свою чергу, не форсувала події, чекаючи, що різниці в класі виявиться досить, щоб зібрати чужі помилки при непоганому відсотку попадання першої подачі.

Але цього вистачало тільки для того, щоб не відпускати Кеті в рахунку, заробити перевагу все ніяк не вдавалося. У дев’ятому та десятому геймах Еліна підвищила передачу, почавши диктувати умови суперниці, напрацювала на 4 активно виграних м’ячі (до цього було 5 за вісім геймів) та закрила партію своєю перемогою.
Другий сет почався з брейка від Бултер, британка повела 2: 0. Але Еліна знову змогла додати, вигравши п’ять геймів поспіль. До слова, в цьому проміжку британка виглядала менш зібраної, в кожному геймі було по 2-3 невимушені помилки. Все йшло до логічного завершення, Світоліна повинна була успішно подати на матч за рахунку 5: 3, благо, з цим компонентом особливих проблем по ходу матчу не виникало. Але в дев’ятому геймі українка провалилася і незабаром рахунок зрівнявся.

Кінцівка сету знову вийшла непростою, довелося більше атакувати самої, так і пара помилок суперниці зіграли свою ключову роль. За підсумком заслужена, але далеко не найпростіша перемога для українки. Фінальна статистика досить непогана, але далі потрібно обов’язково додавати. Окремо відзначимо Бултер. 27 віннерсів проти Світоліной в двох сетах – прекрасний результат для будь-якої тенісистки. Британка набирає непогану форму після повернення, пов’язаного з травмою спини, і може вийти на якісно новий рівень.

Перейти до вмісту